Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
VOORBESCHOUWING: Beslissingen vallen in voorcompetitie

De slotdag van de voorcompetitie voor de jeugd wordt gespeeld op 10 oktober. Voor veel teams wordt dit nog spannende dag, want de meeste beslissingen moeten nog vallen. Dames 1 gaat zondag 11 oktober in de reguliere competitie op bezoek bij Dopie in Delft en Heren 1 reist af naar Alphen. Ook is het nog steeds "De week van de scheidsrechter”, die duurt tot en met 11 oktober. Eigenlijk hoort deze extra aandacht niet nodig te zijn, want zonder scheidsrechter wordt er namelijk niet gehockeyd.

 

Nog even de volgorde die de eindklassering bepaalt in de voorcompetitie. Eerst beslist het aantal behaalde punten, daarna het aantal gewonnen wedstrijden, dan het doelsaldo en staan twee ploegen dan nog steeds gelijk is het elftal met de meeste gescoorde goals de gelukkige.

 

Jeugd

De E- en F-teams gaan er nog een keer met 110% inzet tegenaan op zaterdagmorgen voor de herfstvakantie aanbreekt. Tussen de Forescateteams in de voorcompetitie zitten natuurlijk ploegen die het heel goed doen en alles winnen, maar ook enkele teams die een tikkeltje troosteloos puntloos onderaan staan.
Deze teams wil ik de ‘opsteker van de week toekennen’. Wekelijks tegen een nederlaag aanlopen is heel vervelend, op welk niveau je ook speelt. De positieve kant is dat het straks na de herindeling zomaar de andere kant op kan gaan. Hou je daar aan vast!

 

In de meisjes D-lijn spelen MD3 en MD5 thuis op veld 4.
De C-lijn bij de meisjes is vooral te zien op veld 2, zoals MC3, MC6 en MC8, terwijl aan MC4 veld 4 is toegewezen. MB2, MB3, MB5, MB6 en MB7 mogen het allemaal op eigen veld laten zien. MA6 kan ook nog een keer schitteren voor de Voorschotense fans. Bij de jongens kunnen liefhebbers een kijkje nemen bij JB2. Zondagmorgen tussen 09.15 uur en 11.00 uur zijn de velden gereserveerd voor de Kabouters en Benjamini ‘s.

 

Mogelijke winnaars voorcompetitie

Sport gaat zeker niet in de laatste plaats ook om winnen, dus wordt ook stilgestaan bij de mogelijke poulewinnaars. Zo neemt MA5 het om 12.45 uur op eigen veld op tegen medekoploper Alecto MA5. Beide ploegen hebben 10 punten na 4 duels.
MD2
is een klasse apart en won alle wedstrijden. De voorsprong op Wateringse Veld MD3 bedraagt inmiddels 5 punten en die ploeg is zaterdag ook de laatste tegenstander om 14.45 uur.
Veel van onze jongensteams doen het dit seizoen goed. Spannend is het bij JB3, dat 1estaat met 10 punten en een beter doelsaldo dan HDM. De Hagenaars spelen tegen Catwijck, de nummer 3, en Forescate gaat op bezoek bij Berkel om 16.30 uur.
JC3
is oppermachtig in hun poule en scoorde al 47 goals in 4 duels. De eerste plek kan ze niet meer ontgaan met de uitwedstrijd om 12.45 uur tegen het onderaanstaande Rijswijk voor de boeg.
JD2
doet het ook uitstekend en is na 4 wedstrijden nog zonder puntverlies. De slotwedstrijd is om 13.00 uur op Adegeest tegen de nummer 3 HDM, dat pas 1 duel verloor. KZ staat 2eop 3 punten achter Forescate.
Het kan niet op, want ook JD4 is de trotse koploper met 12 uit 4. Berkel is de naaste belager op drie punten en een aanzienlijk minder doelsaldo. JD4 speelt de laatste wedstrijd uit bij Pijnacker en wel om 14.45 uur.

 

Eerste teams jeugd

JA1. De thuiswedstrijd tegen LOHC JA1 duurde een kwartier te lang voor JA1. Na de 0-4 nederlaag wacht JA1 alleen de thuiswedstrijd om 14.15 uur tegen koploper Rotterdam. Het is nu al duidelijk dat JA1 3e wordt en in een beslissingswedstrijd met Ring Pass JA1 zal moeten uitmaken wie er na de herfstvakantie in Super A speelt en wie in de Topklasse.

JB1: In de uitwedstrijd tegen koploper HDM JB1 zal het lastig worden om een punt of meer te halen. De opdracht wordt om zo min mogelijk treffers te incasseren, want wanneer concurrent KZ thuis verliest van Alecto zal het doelsaldo beslissen of Forescate dan wel KZ 3e wordt in hun poule. De marge is 8 goals in het voordeel van JB1. Als Forescate 3e wordt, wacht een beslissingsduel tegen Leonidas JB1 voor een plek in Super B.

JC1: De topper bij de ongeslagen koploper Rijswijk JC1 leverde een eclatante 2-4 zege op en daardoor kwam Forescate op de 1e plaatst terecht. De opdracht tegen Rotterdam JC3 (aanvang 09.00 uur) is duidelijk. Een overwinning op Adegeest volstaat voor het winnen van de voorcompetitie en levert straks een plek op in de Topklasse hetgeen uitgesproken knap zou zijn.

JD1: Door de spectaculaire 0-3 zege bij de ongeslagen koploper Rapid heeft JD1 uitstekende vooruitzichten op het behalen van subtop. De concurrenten Zoetermeer en Rapid treffen elkaar en JD1 ontvangt om 15.45 uur het onderaanstaande Rotterdam JD3. Als Forescate het doelsaldo van 22-3 flink weet op te vijzelen, wordt JD1 vrijwel zeker 2e en lijkt het zeker van subtop na de herfst en dat zou een prima prestatie zijn.

 

MA1: De schlemielige 1-0 nederlaag bij Rijswijk hoeft geen grote gevolgen te hebben. MA1 ontvangt zaterdag om 12.30 uur koploper Cartouche MA1 en moet de schade beperkt zien te houden, hetgeen in de uitwedstrijd (1-0) uitstekend lukte. Rijswijk ontvangt Alecto en als de Leiderdorpse formatie haar sportieve plicht doet is de kans aanzienlijk dat Forescate en Rijswijk op 3 punten eindigen. Momenteel heeft MA1 een doelsaldo dat 6 goals beter is. Wordt Forescate 3e, dan speelt het tegen LOHC MA1 voor een plek in Super A.

MB1: De formatie van Annemieke Stevens kon niet stunten tegen Rotterdam, maar maakte wel veel indruk. MB1 liet zien wat het in huis heeft, maar Rotterdam was net iets doortastender en efficiënter in aanvallend opzicht. Toen het bericht doorsijpelde dat Victoria gelijk had gespeeld, was de vreugde groot en de 2eplek zeker waardoor MB1 zich plaatste voor Super B. Zeer verdiend en een uitstekende prestatie voor dit talentvolle team. Zaterdag volgt nog een uitwedstrijd bij Victoria om 12.30 uur.

MC1: Moet thuis om 10.45 uur vol aan de bak tegen Victoria MC1. Vertrouwen biedt de uitoverwinning op de Rotterdammers en de hoopgevende wedstrijd vorige week tegen HC Rotterdam. Victoria staat twee punten achter Forescate, dus mag er niet worden verloren. Bij een gelijkspel of bij een overwinning wordt Forescate 3e en plaatst het zich voor de Topklasse. Nog 1 maal knallen, meiden.

MD1: Na het gelijkspel bij Ypenburg zou MD1 zichzelf een prima dienst bewijzen door de thuiswedstrijd tegen Westland om 17.15 uur te winnen, liefst met minimaal twee goals verschil. Dat zou een mooie afsluiting van een pittige voorcompetitie zijn. 

 


Eerste teams senioren

Dames 1 stond een weekje stil vanwege het feit dat Pellikaan zich begin van het seizoen terugtrok uit de tweede klasse. Jammer, want de prima 2-0 zege op Rijswijk twee weken geleden gaf Forescate vertrouwen. Het gaat nu op bezoek bij middenmoter Dopie, dat drie punten meer heeft maar ook een duel meer speelde. Vorig seizoen won Forescate ruim in Delft, maar daarna verbeterde Dopie zich behoorlijk in de loop van het seizoen. Een lastige klant derhalve. Forescate kampte met veel blessureleed tijdens de eerste weken, maar dat moet langzaamaan beter worden. Uiteraard wordt om 12.45 uur begonnen.

 

Forescate Heren 1 speelde een verdienstelijke wedstrijd in Haarlem, maar kwam niet verder dan 3-3. Sneu, want twee minuten voor tijd stond het nog met 2-3 voor, maar een goed uitgespeelde counter leverde Haarlem een benutte strafbal op. Daarmee deed Forescate zichzelf te kort, want wederom kregen de blauwhemden voldoende kansen om ruim afstand te nemen. Dat lukte niet en dat kostte in de slotfase twee dure punten in de tweede klasse waar Alliance en Terriërs vooralsnog de ranglijst aanvoeren met 10 uit 4. Alphen staat in de middenmoot met 6 punten en dat is 1 plek hoger dan Forescate. Zondag ontmoeten beide ploegen elkaar in Alphen aan de Rijn om 14.45 uur. Laten we hopen dat Forescate na 70 minuten van plek is gewisseld met Alphen.

 

Overige senioren/veteranen

Een ware damesparade op Adegeest, want zondag 11 oktober speelt Dames 2 thuis tegen Spirit om 13.00 uur en ontvangt Dames 3 op hetzelfde tijdstip Dordrecht. Dames 4 neemt het om 15.00 uur op tegen HDM. Dames A treft om 11.00 uur Spijkenisse en Dames B betreedt om 13.00 uur veld 1 voor de krachtmeting met LOHC. Twee uur eerder begint Veteranen A op hetzelfde veld tegen Bloemendaal. ‘s-Middags bindt Veteranen B om 15.00 uur de strijd aan met Alecto.

 

Ik probeer zaterdag om veel thuiswedstrijden te zien als de beslissingen vallen bij de jeugd. Voor de betrokken teams is het fantastisch als veel Forescatesupporters de teams een extra steuntje in de rug geven. Wat de uitkomst ook is, ik reken op de sportiviteit en het respect van een ieder. Succes allemaal!

 


Jelle Raap

Voorzitter MHC Forescate

 
 

terug naar vorige scherm