Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
VOORBESCHOUWING: Thuiswedstrijden Dames 1 en Heren 1

Het competitieslot nadert. De jeugd staat voor het voorlaatste competitieweekeinde, dus een goede reden om nog een keer alles uit de kast te halen. Dames 1 ontvangt zondag 29 mei HDS en Heren 1 is op Adegeest gastheer voor Woerden.

 

Kampioenen!

Afgelopen weekeinde waren er verschillende kampioenen binnen onze jeugdafdeling te bejubelen. Een glorieus kampioenschap voor MA4, dat oppermachtig was tegen Spirit. Evenzeer een bijzonder bewogen jaar voor MA4, want speelster Eline Stoker overleed in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 april. Een prachtig eerbetoon aan Eline, dat haar teamgenoten er in slaagden om toch zo overtuigend het kampioenschap te veroveren. De kersverse kampioen speelt zaterdag om 14.30 uur op eigen veld tegen Cartouche, de nummer 2. Ook was het groot feest voor JC3, dat flink uithaalde tegen Cartouche, 8-0, en niet meer te achterhalen is voor de achtervolgers. Met 73 goals na 12 duels de meer dan terechte kampioen. Ons G-team is ook kampioen geworden, want de thuiswedstrijd tegen Waddinxveen werd nipt gewonnen in een heuse thriller. Een prachtige prestatie voor dit team, maar het feest barst pas los bij de volgende wedstrijd. 

 

Kampioenskandidaten

  • C-lijn jongens: JC2verloor de topper en de koppositie door met 0-3 te verliezen van concurrent Roomburg en ontvangt zaterdag KZ om 11.30 uur.

  • B-lijn jongens: JB2stond bovenaan, maar zakte door een 4-4 gelijkspel bij Alecto naar plek 3.  Om 17.30 uur neemt dit team het in Voorschoten op tegen KZ.

  • D-lijn meisjes: MD2verstevigde haar koppositie door de lastige uitwedstrijd tegen Rijswijk te winnen en daardoor is een zege op HDM zaterdag voldoende voor de titel. Dit duel begint om 12.45 uur. MD4 is 2een eindigt ook niet lager. Het gat met HCRB blijft echter onverminderd 6 punten met nog twee duels te gaan. Om 13.00 uur wordt tegen Waddinxveen gehockeyd. MD6 verloor de topper tegen Cartouche en zag daardoor de kans op de titel in rook opgaan. Zaterdag speelt het thuis tegen Alecto. In de topper tegen MD7 was Alecto met 3-2 de meest gelukkige. Jammer, want daardoor raakte Forescate haar voorsprong kwijt en is nu 2e op 1 punt achterstand.

  • C-lijn meisjes:MC3 staat nog steeds 3e op 5 punten van Zoetermeer en ontvangt zaterdag hetzelfde Zoetermeer om 17.15 uur. MC8 won bij HGC en kan zaterdag om 15.45 uur op eigen veld de titel behalen als het wint tegen het laaggeklasseerde KZ.  

  • B-lijn meisjes: MB4heeft nog een kleine kans op plek 1, alhoewel het gat met Rijswijk 4 punten bedraagt.

  • A-lijn meisjes: MA3kan kampioen worden als het de uitwedstrijd bij concurrent IJssel weet te winnen. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt 3 punten en Forescate heeft een aanmerkelijk beter doelsaldo. De titel kan MA5 niet meer ontglippen, want de thuiswedstrijd tegen concurrent HDS leverde een 3-2 zege op. Met zes punten voorsprong en een uitwedstrijd bij het onderaanstaande Noordwijk voor de boeg, kan de vlag vermoedelijk zaterdag worden gehesen.

  • Dames A: Twee punten bedraagt de voorsprong op KZ en zondag moet die voorsprong door Dames A worden behouden in de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse om 11.00 uur.

 

Jeugd

Een hockeyweekeinde wordt op zaterdagmorgen altijd ingeluid door onze E- en F-jeugd en dat is ook nu niet anders. In de meisjes C thuisduels voor MC5, MC6 en MC7. Eén categorie hoger kunnen de duels van MB2 en MB7 worden bezocht. MA2 en MA6 (veld 1) smaken ook het genoegen van een duel op eigen terrein. Bij de jongens staan JD3 en JD5 als eerste op het wedstrijdformulier. Zondagmorgen barst het hockeyenthousiasme weer van de velden bij de Kabouters en Benjamini ‘s.

 

Eerste elftallen jeugd

1-2-5. We hebben wel eens betere weekends meegemaakt. Alleen MA1 won, terwijl JA1 en JC1 een punt pakten. Vijf nederlagen moesten we slikken. MB1werd in de openingsfase overrompeld door Alecto, maar herstelde zich wel. Het kon de 3-1 nederlaag niet voorkomen. Zaterdag staat de wedstrijd tegen koploper Gooische op het programma op Adegeest en wel om 12.30 uur. Een duel om naar uit te kijken, want Forescate staat 3e op 6 punten achterstand. Baas boven baas gold voor MD1, dat op eigen veld kansloos was in de topper tegen Rijswijk. Meer kans heeft Forescate tegen Westland dat zaterdag om 10.45 uur op bezoek komt. JA1 zal graag de nederlaag tegen Noordwijk uit de heenwedstrijd willen wegpoetsen. Als Forescate 4e wil eindigen in de Topklasse moeten de twee slotduels gewoon gewonnen worden. Deze wedstrijd begint om 14.15 uur op veld 1. JC1 is één van de sportieve verrassingen dit seizoen. Tegen KZ werd een prima gelijkspel uit het vuur gesleept. De nummer 3 van de ranglijst kan zaterdag met een beetje geluk klimmen naar positie 2 achter kampioen LOHC als wordt gewonnen van Roomburg (09.00 uur).

 

Dames 1 en Heren 1

Dames 1 speelde zichzelf definitief in veiligheid in de tweede klasse door een knappe 0-1 zege bij Westland. Een pak van ons hart. Noordwijk verloor namelijk van Alecto en daardoor werd het gat 11 punten. De uitdaging wordt nu om een fraaie slotserie neer te zetten, te beginnen thuis tegen HDS (12.45 uur). In de 3 resterende duels heeft Forescate goede kansen om punten te pakken en het geeft een prettig gevoel als het seizoen met een fraaie reeks wordt afgesloten.  

 

Heren 1 blijft het onverminderd goed doen in de tweede klasse. In een verre van uitdagende entourage bij Purmerend werd een 1-2 zege geboekt en daardoor blijft Forescate 3e met 5 punten voorsprong op Alphen. Het kan nog wel eens belangrijk worden om 3e te worden en daar hoort dit elftal ook echt te eindigen. Inmiddels staat de teller op 11 overwinningen uit de laatste 13 duels. Eén van de twee nederlagen leed Forescate in een barslecht duel bij Woerden, dat toen nog laatste stond. Inmiddels is het tij ook bij Woerden flink gekeerd, want onze gasten hebben eveneens een imponerende serie neergezet en zijn voor iedere tweedeklasser een lastig te bespelen opponent geworden. Wetende dat Forescate de competitie afsluit tegen de staartploegen Weesp en Gouda, is een goed resultaat tegen Woerden, de nummer 5 op 6 punten achter Forescate, van groot belang. Aanvang 14.45 uur. 

 

Overige senioren en veteranen

Dames 2 ontvangt om 11.00 uur Craeyenhout, terwijl Dames 3 het om 14.45 uur opneemt tegen Leonidas. Dames 4 treft om 12.45 uur Dordrecht. Veteranen B is om 12.45 uur gastheer voor Pijnacker.

 

Ik wens alle Forescateteams veel hockeyplezier en succes toe. 

 

Jelle Raap

Voorzitter MHC Forescate

 

 
 

terug naar vorige scherm