Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Titel- en promotiekandidaten MHC Forescate per 24 mei
Op welk niveau je ook hockeyt, het blijft leuk om kampioen te worden of te promoveren. Daarom blijven we wekelijks  de titel- en promotiekandidaten in de gaten houden. De meeste jeugdteams spelen nog 1 duel, de senioren nog e wedstrijden. Na JA2 en JC2 zijn afgelopen weekeinde ook JC4 en JD2 kampioen geworden. Hartelijk gefeliciteerd! Opvallend veel Forescateteams strijden tot de laatste speeldag nog volop mee om de titel in de diverse klassen.
 
Nog 3 duels
Heren 1. Een benauwde en zwaar bevochten 3-2 zege op Barendrecht bracht Forescate dichter bij de felbegeerde tweede plaats, omdat Ommoord bij koploper Rijswijk 2 punten verspeelde. Het gat met Ommoord bedraagt nog twee punten. Forescate, dat een beter doelsaldo heeft, zal de laatste drie wedstrijden tegen Pijnacker, Voorne en Schiedam moeten winnen en dan dienen af te wachten of Ommoord nog ergens een misstap begaat. 

Nog 2 duels
MD1. Heeft de titel voor het grijpen na de meer dan verdiende 0-2 zege in het hol van de leeuw. MD1 won namelijk de topper bij naaste concurrent Hudito en vergrootte de voorsprong tot 5 punten met nog twee duels te gaan. Het kan niet anders of MD1 wordt zaterdag kampioen in en bij Spijkenisse, dat nog puntloos is en gemiddeld 8 treffers tegen krijgt per wedstrijd.
JD2. Werd zaterdag Kampioen. De topper in eigen huis tegen Dordrecht leverde een 3-1 zege op en door dat resultaat is Forescate niet meer te achterhalen door de concurrenten Dordrecht, HDS en KZ. De laatste twee duels. Met 21 punten uit 8 duels was Forescate een klasse apart in deze poule.
JD4. Won met 4-0 van Voorhout en heeft met vijf punten voorsprong voldoende aan een gelijkspel zaterdag uit bij LOHC, de naaste concurrent. Mocht het daar niet lukken, dan blijft er nog altijd een grote kans over in de slotwedstrijd thuis tegen Cartouche. 
MD5. Won met 3-1 van koploper Voorhout en verkleinde de achterstand tot 1 luttel puntje. De laatste twee wedstrijden moet Forescate kunnen winnen, terwijl koploper Voorhout nog de lastige derby bij Catwijck moet spelen. 
MD6. Met één punt voorsprong op KZ gaat Forescate de laatste twee duels van de competitie in. De belangrijke 1-3 zege bij streekgenoot Kieviten betekende dat weer een lastige horde is omzeild. De thuiswedstrijd tegen Pijnacker mag geen onoverkomelijke problemen opleveren. 

Nog 1 duel
MA1. Op karakter stelde MA1 de derde plek in Super A veilig. De 3-2 zege op Huizen was zwaarbevochten, maar verdiend. Een beloning ook voor een knap seizoen, dat uitmondde in een prachtige eindklassering in Super A. Jammer dat de vele blessures na de winterstop uiteindelijk de tweede plek kostte. De competitie wordt afgesloten bij Amersfoort.
JA2. De eerste Kampioen binnen onze jeugdafdeling. 
MB1. MB1 was de ploeg in vorm na 5 overwinningen op rij. De zware uitwedstrijd bij Zoetermeer MB1 leverde een spectaculaire 3-5 overwinning op. Helaas werd de inhaalwedstrijd dinsdagavond 23 mei bij Derby verloren met 4-2. Hierdoor is Victoria kampioen geworden. Bij ieder ander resultaat tegen Derby had MB1 zaterdag kampioen kunnen worden tegen Victoria, maar die apotheose blijft nu uit. 
MC1. Heeft alles in eigen hand. Na de 3-0 winst op Voorhout zijn alle ogen gericht op zaterdag, want dan ontmoeten de twee sterkste ploegen in deze klasse, Rotterdam MC2 en MC1, elkaar in Rotterdam. Beide teams hebben 36 punten uit 13. In Voorschoten won MC1 en in Rotterdam wordt het zaak om de gemakkelijk scorende Rotterdamse ploeg in bedwang te houden. Bij een Voorschotense overwinning gaat het kampioenschap naar Forescate.
MC2. Was thuis oppermachtig tegen Rijswijk, 6-1, en kan zich opmaken voor de kraker bii Alecto, dat drie punten minder heeft. Toch lijkt Alecto kansloos voor de titel, want Ring Pass staat 2e op slechts 1 punt achter Forescate en speelt zaterdag uit bij het laaggeklasseerde Rijswijk. Voor Forescate geldt in principe dat een zege bij Alecto nodig is om eerste te worden.  Het kan maar beter duidelijk zijn wat de opdracht is voor MC2, dat prima draait.
JC2. De tweede Kampioen binnen onze jeugdafdeling.  
JC4. In een hele vreemde poule werd JC4 officieel kampioen, want na de 7-1 zege op HGC staat Forescate bovenaan met 29 punten uit 11 wedstrijden. Er is nog 1 speelronde te gaan. Ypenburg heeft 26 punten uit 12 wedstrijden en kan op 29 uit 13 eindigen. Stel dat Forescate verliest tegen KZ in de slotwedstrijd, wat niet aannemelijk is, eindigt Forescate ook op 29 punten, maar dan uit 12 wedstrijden. Beide ploegen hebben dan 9 gewonnen wedstrijden, maar Ypenburg speelde (vreemd genoeg) 1 duel meer.  
MC6. Won in eigen huis van HGC en heeft, evenals Rotterdam, 32 punten. Alles komt nu aan op de beslissende wedstrijd in en tegen Rotterdam. De situatie is dus gelijk aan die van MC1, dat ook Rotterdam treft. Winnen betekent een titelfeestje. Bij een gelijkspel of verlies is Rotterdam de gelukkige. Het wordt dus erg spannend in 010 komende zaterdag.   
G-team. Eindigt achter Gouda als tweede, maar moet no wel een wedstrijd tegen Hudito spelen. 

Uitgespeeld
MA4. Zorgde voor een prachtig slotakkoord door op eigen veld het toch zeker niet kinderachtige Souburgh met 6-1 te verslaan. Datzelfde Souburgh kan het uitgespeelde Forescate volgende week de helpende hand toesteken door Craeyenhout te verslaan. Als dat gebeurt is Forescate kampioen. Behaalt Craeyenhout minimaal 1 punt, dan gaat de titel naar Den Haag. 

 
 

terug naar vorige scherm