Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
VOORBESCHOUWING: Veel beslissingen vallen
Voor een deel van onze jeugdteams is het weekeinde van 27 en 28 mei het slotakkoord van het seizoen 2016/2017. We zagen al kampioenschappen voorbij komen van JA2, JC2, JD2 en JC4. Komend weekeinde komen er zeker nieuwe kampioenen bij. In dit warme hockeyweekend gaat Heren 1 op bezoek in Pijnacker, terwijl Dames 1 in en tegen Rijswijk speelt. 

Jeugd
Het weekeinde wordt natuurlijk geopend door onze E- en F-jeugd op zaterdagmorgen vanaf 09.00 uur. Fans van MD4 en MD6 kunnen de wedstrijden van deze teams op het RIO-veld aanschouwen. MD2, MC4 en MC8 spelen ook thuis. MB2, MB3, MB5 en MB6 schitteren zaterdag ook allemaal op eigen terrein. Bij de jongens is het qua thuiswedstrijden vrij rustig, maar JD3 en JC2 zijn altijd de moeite waard. JB2 en JA2 staan als eerste team op het wedstrijdformulier vermeld en JA3 treedt aan op het RIO-veld. Zondagmorgen is het weer gezellig druk op Adegeest, want dan komen onze Kabouters en Benjamini ’s in actie.

JD4 speelt bij LOHC om 11.45 uur een kampioenswedstrijd en wint de titel als het minimaal een punt behaalt. MD6 kan kampioen worden als het om 14.15 uur zegeviert over Pijnacker en KZ niet wint. MC2 pakt bij winst in Leiderdorp tegen Alecto (12.45 uur) de titel. Wordt het gelijk of verlies, dan is Ring Pass waarschijnlijk de lachende derde. Ook spanning bij MC6 dat in en tegen Rotterdam om 16.30 uur de topper speelt tegen de ploeg die evenveel punten heeft, maar ook een beter doelsaldo. Winnen dus! Het al uitgespeelde MA4 wacht af of Souburgh Craeyenhout de baas is. Als dat gebeurt, gaat de titel naar MA4. 

Eerste elftallen Jeugd 5-1-3
MA1 toonde karakter en stelde de derde plek veilig in Super A door met 3-2 te winnen van Huizen. Een uitstekende prestatie na een mooi seizoen. Plek 1 was onhaalbaar, maar zonder blessureleed was plek 2 mogelijk geweest. JA1 speelde gelijk tegen Leonidas, terwijl JB1 nipt verloor van koploper Leonidas. MB1 won knap bij Zoetermeer, maar ging midweeks verrassend onderuit bij Derby. Daardoor gingen de titelkansen van MB1 helaas in rook op. JC1 zegevierde moeiteloos over Alphen en JD1 speelde gelijk. MC1 was Voorhout de baas en kan zich nu helemaal richten op de kampioenswedstrijd tegen Rotterdam. De titel van MD1 is welhaast een zekerheid na de 0-2 zege in de topper tegen Hudito. 
MB1 ontvangt om 10.45 uur Victoria MB1. Dit leek de kampioenswedstrijd te worden, maar na het verlies bij Derby is Victoria niet meer te achterhalen en gaat MB1 alles doen om 2e te worden in de Topklasse. JB1 spelde een stabiel seizoen in de Topklasse en eindigt in de middenmoot. Een goed resultaat om 16.00 uur op het RIO-veld tegen Alphen zou een mooie seizoenafsluiter zijn. 
Spannend wordt het in Rotterdam waar MC1 moet winnen van Rotterdam om kampioen te worden. Beide ploegen hebben 36 punten, maar Rotterdam heeft een beter doelsaldo. MC1 won al in Voorschoten, dus weet hoe het moet. Aanvang 10.45 uur. MD1 wil kampioen worden in Spijkenisse en kijkend naar de nog puntloze tegenstander, twijfelt eigenlijk niemand eraan dat dit ook wel gaat lukken. Deze wedstrijd begint om 10.15 uur. Succes meiden! 

Eerste elftallen Senioren
Dames 1 speelde wederom een prima wedstrijd tegen Houten, de nummer 2 van de ranglijst. Houten beschikt zonder meer over een goede ploeg en zal ook wel terecht promoveren, maar trok in Voorschoten aan het kortste eind: 3-2. Forescate heeft het dit seizoen prima gedaan tegen de Top 5. Uit de negen gespeelde wedstrijden behaalde het 15 punten en dat kunnen er zelfs 18 worden als zondag Rijswijk wordt geklopt, de nummer 3 van de ranglijst. Slechts twee maal werd verloren (Etten-Leur en Groen Geel). Hoe de laatste drie duels ook aflopen, het is goed om te zien dat Dames 1 zich de laatste maand weer heeft opgericht. Vooral de positieve instelling en de dynamiek in het elftal was belangrijk tegen Houten. Hopelijk is die zondag ook in en tegen Rijswijk zichtbaar vanaf 12.45 uur.
 
Heren 1 speelde een bewogen duel tegen Barendrecht. In de uitwedstrijd was het heer en meester, maar op Adegeest liet de ploeg zich teveel beïnvloeden door externe factoren. Toen een 2-0 voorsprong verloren was gegaan, leek het gedaan met Forescate, maar een slotoffensief zorgde toch voor de bevrijdende 3-2. Zodoende kan Forescate de jacht op Ommoord voortzetten, dat als nummer 2 op en promotieplaats staat en twee punten meer heeft. Forescate moet zondag om 14.45 uur eerst zelf winnen bij middenmoter Pijnacker en kan dan verder kijken. Thuiswedstrijden in Pijnacker zijn nooit saai, want in 10 duels vielen al 69 treffers. De ploeg scoorde deze competitie ook meer dan Forescate, maar krijgt ook 2x zoveel treffers tegen. H1 zal dus messcherp moeten zijn om drie punten mee terug te nemen.

Overige senioren en veteranen
Dames 3 ontvangt om 13.15 uur Noordwijk, terwijl Heren 2 het om 13.00 op het RIO-veld opneemt tegen HDM H4. Ook Veteranen A en B komen op het RIO-veld in actie. Om 11.00 uur Veteranen A, dat gastheer is voor Terriërs en Veteranen B om 14.45 uur. Tegenstander is Alecto. Dames A treedt om 11.00 uur aan tegen De Kikkers en ook Dames B speelt om 11.00 uur thuis tegen Craeyenhout.

Ik reken op een heerlijk hockeyweekeinde, ofschoon ik dit keer zelf zal schitteren door afwezigheid. Ik wens al onze titelkandidaten veel succes toe en hoop dat alle jeugdteams die hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen spelen terug zullen kijken op een fijn hockeyjaar.  

Jelle Raap
Voorzitter MHC Forescate

 
 

terug naar vorige scherm