Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Benchmark en veldcompetitieterugblik

Benchmark competitieniveau

Ieder jaar maken we bij Forescate onze eigen benchmark. Daarmee bedoelen we een vergelijkend  overzicht om te kijken hoe de reguliere competitieklasse van de vier hoogste teams bij de jongens/meisjes (A1, B1, C1 en D1) zich in het seizoen 2015/2016 verhoudt tot de 21 hockeyclubs die zich in een straal van 25 km rond Forescate bevinden. Dit is de Top 12 van deze lijst:

 

Nr

Jeugd (J/M)

Nr

Jongens

Nr

Meisjes

1

HDM

1

Cartouche

1

HDM

1

HGC

2

HDM

1

HGC

3

Cartouche

2

HGC

3

Cartouche

4

LOHC

4

LOHC

3

Ring Pass

4

KZ

4

KZ

5

LOHC

6

Ring Pass

6

Ring Pass

6

KZ

7

Zoetermeer

7

Alecto

7

Zoetermeer

8

Alecto

7

Berkel

8

Forescate

9

Forescate

7

Roomburg

8

Alecto

10

Berkel en Rodenrijs

10

Forescate

10

Alphen

11

Roomburg

10

Hudito

10

Craeyenhout

12

Alphen

10

Zoetermeer

12

Berkel

 

HDM en HGC ontlopen elkaar niets en delen de koppositie, gevolgd door runner-up Cartouche. Forescate verloor ten opzichte van vorig seizoen een plekje aan Zoetermeer dat ook Alecto voorbij ging. De achterstand van Forescate op deze beide clubs is echter minimaal. De belangrijkste reden is dat Forescate dit seizoen minder teams heeft die uitkomen in Super A, Super B of IDC 2. Bij de jongens is de 1e plek van Cartouche opvallend en misschien wel het feit dat Berkel Forescate is gepasseerd. Bij de meisjes leiden HDM en HGC de dans en staat Forescate op een mooie 8e plek voor een club als Craeyenhout. Trekken we de vergelijking door naar de eerste elftallen Dames 1 en Heren 1 dan is het een feit, dat van de Top 12-clubs bij de jeugd minimaal 1 seniorenteam in de Hoofdklasse, overgangsklasse of 1eklasse speelt. De uitzondering is Forescate waar Heren 1 en Dames 1 beide in de 2e klasse uitkomen. Vandaar de logische ambitie binnen Forescate om van deze beide teams een stabiele eersteklasser te maken. Het niveau van onze jeugd rechtvaardigt die wens.

 

Tussenevaluatie veldcompetitie 2015/2016

Eerste elftallen:

Heren 1: De degradant uit de eerste klasse wilde bovenin meedraaien, maar kwam matig uit de startblokken met 4 punten uit 6 duels. De laatste 5 duels kon Heren 1 eindelijk op volle oorlogssterkte spelen en dat leverde 4 overwinningen op naast een verrassende nederlaag bij Woerden. Halverwege de competitie staat Heren 1 5e in de tweede klasse, maar het gat met Alliance en Terriërs is groot.

 

Dames 1: Uitkomend in de 2e klasse waar na het wegvallen van Pellikaan slechts 11 clubs spelen. Één degradant dus en het kan bijna niet anders of dit wordt het nog puntloze Noordwijk. Dames 1, met een smalle selectie, doet het niet best dit jaar met een gedeelde 9e positie met 7 punten. Het spel tot de 23 meter is best behoorlijk, maar het scorend vermogen houdt niet over.

JA1: Kreeg een behoorlijke mentale tik door de promotiewedstrijd voor Super A nipt te verliezen van Ring Pass. De start daarna in de Topklasse was slecht met drie nederlagen op rij, maar gelukkig herstelde de ploeg zich de laatste weken door beter spel en twee zeges. JA1 staat nu 4e, maar plek 3 is reëel.

MA1: Vorig seizoen kampioen in de subtop en nu bijna geplaatst voor Super A, maar LOHC was iets te sterk. In de Topklasse doet MA1 het gewoon goed, want na 5 duels staat het 1e. Als dit team de focus behoudt zou het zomaar voor de titel kunnen gaan dit seizoen in de Topklasse.

JB1: Twee seizoenen op rij uitstekend presteren in Super B en dan subtop spelen. Het overkwam JB1. Topklasse was goed mogelijk geweest, maar het team richt zich nu op de titel in subtop. Dat leek geen probleem te worden tot Berkel net voor de winterstop verrassend won op Adegeest.

MB1: De kampioen uit de Topklasse van vorig seizoen, speelt nu voor de eerste maal Super B en doet dat uitstekend. Één nederlaag tegen Hurley, maar verder behaalde MB1 4 overwinningen en staat nu 3e op 1 punt van de beide koplopers. Als de ploeg nog iets zakelijker wordt, vooral in de afwerking, dan zijn er maar heel weinig teams waar MB1 bang voor hoeft te zijn.

JC1: Een revelatie dit seizoen. Vorig seizoen kampioen in de eerste klasse en nu twee niveaus hoger acterend. Na vijf duels op een keurige positie in de middenmoot van de Topklasse met als uitschieters de 3-0 zege op koploper KZ C1 en het gelijkspel bij Ring Pass JC1.

MC1: Vorig seizoen nog IDC2, dit seizoen een klasse lager in de Topklasse. Als de laatste wedstrijd tegen Barendrecht niet gelijk was gespeeld, was MC1 de winterstop als koploper ingegaan en dat was gewoon knap geweest. Nu op 1 punt achter Roomburg en Cartouche.

JD1: De 2eplek in de voorcompetitie was goed voor subtop, maar daar wacht JD1 nog steeds op het eerste punt, terwijl het vorig seizoen kampioen werd in subtop. Het kan verkeren. Hopelijk volgt het herstel na de winterstop.

MD1: Dit seizoen spelend in de 1e klasse. Met 8 punten uit 5 duels neemt Forescate een plek in de middenmoot in. Het ongeslagen Rijswijk won alle duels.

 

Overige jeugdteams

JC2 won tot dusver alle wedstrijden in de 2eklasse, heeft 15 punten en is koploper met 3 punten voorsprong op Roomburg. Ook koploper in de 2e klasse is JC3, dat dit seizoen alles met ruime cijfers won tot de uitwedstrijd bij Cartouche verrassend werd verloren.
Een gedeelde koppositie is in de 2
e klasse weggelegd voor JD3, dat alleen van medekoploper LOHC verloor. Bij de meisjes doet MA3 van zich spreken met een 2e plek achter Alecto. Datzelfde geldt voor MA4 dat de 1eplek deelt met Cartouche. MA5 won tot dusver alle 5 duels en heeft 3 punten marge op HDS. MB3 houdt de koplopers redelijk in het zicht en staat 3e.MB4 liep tot op heden tegen 1 nederlaag in, maar staat wel 1e met 12 punten.

 

MC4 staat op een met Leonidas gedeelde tweede plaats op 2 punten achter koploper Souburgh. MC7 hoeft tot dusver alleen de meerdere te erkennen in Klein Zwitserland. MC8 is voorlopig met 15 uit 5 en een prima doelsaldo de baas in de 3e klasse. Alecto lijkt de grote concurrent. MD2 lijkt met Cartouche te gaan uitmaken wie de sterkste ploeg is in de 2eklasse. Het verschil is 1 punt in Voorschotens nadeel. MD4 doet ook goed mee en staat in de 3e klasse 2e achter HCRB. MD6 verloor slechts 1 duel, maar de concurrenten Cartouche en Ypenburg leden nog helemaal geen puntverlies. MD7 won alles op 1 gelijkspelletje na, maar treft Alecto nog 2x dat 2e staat. Trots zijn we op ons G-team dat iedere wedstrijd heel veel lol uitstraalt en alle 4 wedstrijden heeft gewonnen. Dat zorgt er voor dat dit team op een prachtige 1e plek staat voor Waddinxveen.

 

Zoals bekend worden van de wedstrijden van de E- en F-jeugd geen standen bijgehouden, omdat het spelplezier belangrijker wordt geacht door de KNHB dan het competitie-element. Wie zaterdag langs de lijn staat, ziet dat er inderdaad voldoende spelplezier aanwezig is. Op zondagmorgen is het altijd de beurt aan de Kabouters en Benjamini ’s die hopelijk aan het begin van een lange hockeycarrière staan. Het begin is er in ieder geval.

 

Overige senioren en veteranen

Heren 2 zou danig versterkt moeten zijn door de oude glorie van H1, maar dit heeft nog niet tot een toppositie geleid in de reserve 2e klasse. H3 draait keurig mee in de middenmoot van de reserve 4eklasse. De Veteranen HA staan 4e in de 1e klasse en kunnen het niveau nog prima aan en datzelfde geldt voor HB dat 3estaat in een iets lagere klasse. Dames 2 kan het verlies van een aantal oudgedienden nog niet goed opvangen en staat 11e. Een klasse lager doet D3 het wederom prima in de reserve 3e klasse en staat 4e. D4 staat op een 11e plek en heeft nog ruimte om te stijgen. De damesveteranen A hebben niets te zoeken in de tweede klasse, wonnen alles moeiteloos en hebben al 106 maal gescoord. DB heeft het iets lastiger en staat 11e. DDA heeft een soort abonnement op de titel en staat ook nu weer bovenaan met 30 uit 11. Van medekoploper HGC werd dit seizoen 1x gewonnen, maar ook 1x verloren en dat was een nieuwe ervaring.

 

 
 

terug naar vorige scherm