Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
VOORBESCHOUWING: Wie zijn onze titelkandidaten?
Nadat de competitie enkele weken heeft stilgelegen, wordt er in het weekeinde van 21 en 22 mei weer volop gehockeyd. Voor het gros van de jeugdteams zijn er nog drie speelronden te gaan en bij de senioren 4 speelronden, dus is het een jaarlijks terugkerend ritueel om in beeld te brengen welke teams titelkansen hebben. Deze voorbeschouwing kijkt uit naar komend weekeinde, maar geeft ook een inkijkje in onze titelkandidaten. Dames 1 en Heren 1 spelen zondag 22 mei uit tegen Westland respectievelijk Purmerend.


Jeugd

Onze E- en F-jeugdteams zullen zich weer het vuur uit de sloffen lopen om zaterdagmorgen 21 mei een zo goed mogelijk resultaat te behalen, maar lekker hockeyen is toch het belangrijkste. JD2 en JD4 komen op zaterdag 21 mei op eigen veld in actie. JC4 en JB3 mogen zich opmaken voor een wedstrijd op Adegeest. Voor MD3 is een wedstrijd op veld 1 gereserveerd. MC2 en MC4 willen het Voorschotense thuispubliek zien te vermaken. MB3, MB5 en MB6 fungeren als gastvrouw, maar willen de punten wel behouden. Spelplezier staat natuurlijk voorop bij de Benjamini ’s en Kabouters op zondagmorgen 22 mei.

 

 

Kampioenskandidaten

·D-lijn jongens: Geen kampioenen dit seizoen.

·C-lijn jongens: Twee echte kampioenskandidaten zijn JC2 en JC3. JC2 speelde pas 1x gelijk en ontvangt zaterdag om 09.00 uur naaste concurrent Roomburg dat slechts 1 punt achterstaat. JC3 staat er nog beter voor. Met 10 overwinningen en slechts 1 nederlaag en een voorsprong van 8 punten op Alkmade, levert zaterdag een overwinning om 15.00 uur thuis tegen Cartouche het kampioenschap op.

·B-lijn jongens: JB2staat bovenaan met 22 punten en het beste doelsaldo, meer er zijn liefst 3 concurrenten die ook 22 punten hebben. Eén van die concurrenten is Alecto en dat is de komende tegenstander in Leiderdorp.

·D-lijn meisjes: Veel goed presterende teams in deze D-lijn. MD2 staat 1e met 4 punten voorsprong op Cartouche, maar speelt zaterdag de lastige uitwedstrijd bij Rijswijk. MD4 is 2e, maar het gat van 6 punten met HCRB lijkt te groot. Ook MD6 staat 2e op 3 punten achter koploper Cartouche en laat dat nu net de ploeg zijn die zaterdag om 11.45 uur op bezoek komt in Voorschoten. MD7 is de koploper met 2 punten voorsprong op Alecto. Het wordt spannend, want zaterdag gaat Forescate op bezoek bij deze naaste belager in Leiderdorp.

·C-lijn meisjes: MC3heeft de nummer 1, Zoetermeer, nog wel in zicht, maar de achterstand bedraagt 5 punten. MC8 staat bovenaan met een comfortabele voorsprong van 5 punten op Alecto en HDM.

·B-lijn meisjes: MB4is nog wel kansrijk, alhoewel Rijswijk 4 punten meer heeft. MB4 ontvangt zaterdag Roomburg om 16.30 uur.

·A-lijn meisjes: Er gloort veel moois in deze lijn. Zo is MA3 koploper met 28 punten en dat zijn er drie meer dan IJssel. Een zege op eigen veld tegen Ypenburg (10.30 uur) is wenselijk. MA4 wordt de titel zeer gegund door de hele club. De vooruitzichten zijn goed, want de naaste achtervolgers (Cartouche/Spirit) hebben 6 punten minder. Winnen bij Spirit helpt zeker. MA5 koestert de voorsprong van 3 punten op HDS en 4 op Cartouche. Zaterdag weten we meer, want dan wacht de thuiswedstrijd om 13.30 uur tegen HDS.

·G-team: Ons G-teamdoet het voortreffelijk. Zaterdag om 10.00 uur speelt ons ongeslagen G-team op veld 1 tegen Waddinxveen. Bij een gelijkspel of bij een Voorschotense zege, is Forescate kampioen.

 


Eerste elftallen jeugd

Door de bank genomen doen onze eerste jeugdteams het prima en voor bijna alle teams lijkt het linkerrijtje haalbaar.
MA1
staat 2e in de Topklasse op 2 punten van Westland. Het is jammer dat MA1 soms slordig puntverlies lijdt. Het heeft nog een pittig slotprogramma voor de boeg, maar de wedstrijd tegen IJssel om 14.45 uur op veld 1 zou gewonnen moeten kunnen worden.
MB1
speelt van al onze jeugdelftallen op het hoogste niveau (Super B) en is nog steeds kanshebber voor de titel. Op de dag dat koploper Gooische achtervolger Hurley treft, spelen de nummers 3 (Forescate) en 4 (Alecto) tegen elkaar in Leiderdorp. Mocht MB1 winnen, dan kan het met een achterstand van 3 punten op Gooische nog alle kanten op, want de koploper komt ook nog naar Voorschoten. Eerst maar gewoon de focus op Alecto uit (12.30 uur), want dat is lastig genoeg.
MC1 staat in de topklasse 4e op 4 punten van koploper Cartouche. Forescate speelt nog tegen de hele top 3, te beginnen met een uitduel bij Leonidas.
MD1 is met een indrukwekkende zegereeks bezig in de eerste klasse die heeft geleid tot de 2eplaats, op drie punten van koploper Rijswijk. Zaterdag spelen de nummers 2 en 1 tegen elkaar op Adegeest (11.30 uur), dus dat wordt spannend.

 

JA1 staat 5e in de Topklasse en kan één plek stijgen als het zaterdag in Leidschendam Cartouche klopt. Stiekem werd er iets meer verwacht van JA1 dit seizoen, want kwaliteit zit er voldoende in dit elftal. 

JB1 leek in de subtop kampioenskandidaat nummer 1, maar Forescate had op bepaalde momenten last van enige gemakzucht. De 2e positie op 5 punten achter Berkel doet toch pijn. 

JC1 presteert prima in de topklasse. Kampioen wordt het niet, want daarvoor is de achterstand van 7 punten op LOHC te groot. Een plek in de top 3 zou een uitstekende prestatie zijn. 

JD1 speelt in subtop en had het lange tijd heel lastig. De laatste tijd verbeteren de prestaties echter wel en zijn de eerste 2 overwinningen geboekt. Dat smaakt naar meer.

 


Dames 1 en Heren 1

Dames 1 heeft de duels tegen de top 4 achter de rug. Nu staan er nog 4 duels op het programma tegen ploegen van een wat minder kaliber, dus heeft Forescate wekelijks kans om punten te pakken. Met 9 punten uit 16 duels staat het op de veilige 10e positie. De voorsprong op Noordwijk, de nummer 11, bedraagt 8 punten met nog 4 duels te gaan. Zondag 22 mei is de uitdaging om een goed resultaat te boeken bij Westland (12.45 uur), de nummer 5 van de ranglijst. Niet gemakkelijk, maar zeker ook niet onmogelijk.

 

In de laatste thuiswedstrijd van Heren 1 zorgde aanvoerder Yannick van der Haas met een benutte strafcorner in de allerlaatste seconde van de wedstrijd tegen Amstelveen voor een 3-2 zege. Het betekende de 10e zege uit de laatste 12 duels. Knap, want drie verdedigende basiskrachten ontbraken. Zij werden echter goed vervangen door onze A-junioren. Daardoor blijft Forescate 3e in de tweede klasse op 6 punten achter de 2e promotieplek waar nu Terriërs staat, maar ook met 5 punten voorsprong op Alphen. Die 3e plaats kan altijd belangrijk zijn, want vorig seizoen was er plotseling een play-off voor een plek in de eerste klasse waar de nummers 3 uit de tweede klasse aan meededen. Geen steken laten vallen zondag in Purmerend waar de gelijknamige nummer 9 uit de tweede klasse als gastheer fungeert om 14.45 uur. Als Forescate de lijn doorzet waarmee het al maanden goede resultatenboekt, moeten er 3 punten mee naar Voorschoten genomen kunnen worden.

 


Overige senioren en veteranen

Forescate DDA is al enkele weken geleden glorieus kampioen geworden en was daarmee ook de eerste kampioen binnen Forescate.Voor hen staan nu nog de wedstrijden voor het landskampioenschap op het programma, en daarvoor is de afgelopen week zelfs extra getraind door de dames ! Veel gekker moet het toch niet worden.

Dames A zou het kampioenschap ook moeten kunnen behalen en staat ook bovenaan met 15 punten, maar de voorsprong op KZ bedraagt slechts twee punten. In Rotterdam tegen Leonidas dus geen punten verspelen graag. Verder lijken er geen titels aan te komen. Dames 2 speelt om 11.00 uur thuis tegen Groen-Geel en Heren 2 neemt het om 13.00 uur op tegen DSHC. Veteranen A is te zien om 11.00 uur op veld 1 als Rood-Wit de opponent is.

 

Ik wens alle Forescateteams een goede en aangename hervatting toe van de hockeycompetitie en hoop dat alle titelkandidaten hun kansen "alive and kicking” houden.

 


Jelle Raap

Voorzitter MHC Forescate

 

 
 

terug naar vorige scherm