Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Aannamebeleid

Als vereniging hechten wij er aan om zo duidelijk mogelijk aan te geven op welke wijze wij jeugdleden aannemen. De kinderen die reeds een plaats in een bepaalde lijn hebben, behouden hun plaats voor het jaar erna en groeien automatisch mee naar de opvolgende leeftijdslijn.

Wij maken daarbij een onderscheid tussen sekse en leeftijdscategorieën: de 2 jongste lijnen (Kabouters en Bejamini’s) en de overige lijnen (F t/m A).

 

Wij onderscheiden 3 categorieën aspirant-leden:

Cat. I

Zij die een direct familielid hebben dat al lid is van onze vereniging[1].

Cat. II

Zij die niet tot categorie I behoren en woonachtig zijn in Voorschoten en/of Leiden, Stevenshof (postcode 2331). Mocht er sprake zijn van een aanstaande verhuizing naar Voorschoten of genoemde postcodegebied, dan geldt dat je onder deze categorie valt vanaf het moment dat een concreet adres aanwezig is binnen dit gebied.

Cat. III

Restcategorie

 

Uitgangspunten

Een belangrijk uitgangspunt bij ons aannamebeleid is dat Forescate een familieclub in Voorschoten is; dat is reden waarom wij voorrang geven aan het plaatsen van directe  familieleden van verenigingsleden vóór anderen. Dit betekent in de 2 jongste lijnen dat directe familieleden van verenigingsleden ((stief-/pleeg)ouder, broer, zus) in beginsel altijd geplaatst worden en dat uit de overige aanmeldingen wordt geloot. Mocht het aantal aanmeldingen van directe familieleden het aantal plaatsen in de lijn overschrijden, dan zal binnen deze categorie worden geloot.

Daarna geven wij voorrang aan kinderen uit Voorschoten of die in heel dichtbij Voorschoten wonen.

 

2 jongste lijnen: Kabouters en Benjamini’s

Volgorde van plaatsing:

  1. Kinderen uit Cat. I worden in beginsel geplaatst, tenzij het aantal aanmeldingen binnen deze categorie het aantal plaatsen overschrijdt. Indien er meer aanmeldingen Cat. I zijn dan plaatsen, wordt er binnen deze categorie geloot. Uitgelote kinderen en kinderen uit andere categorieën worden op de wachtlijst geplaatst.

  2. Indien er na plaatsing van de kinderen uit Cat. I nog plekken beschikbaar zijn, dan worden de kinderen uit Cat. II geplaatst. Indien zich binnen deze categorie meer kinderen hebben aangemeld dan er nog plekken beschikbaar zijn, wordt er binnen deze categorie geloot. Uitgelote kinderen worden dan met de kinderen uit Cat. III op de wachtlijst geplaatst.

  3. Indien er na plaatsing van de kinderen uit Cat. I en II nog plekken beschikbaar zijn, worden de kinderen uit Cat. III geplaatst. Hierbij geldt dezelfde restrictie dat als er meer kinderen zich hebben aangemeld dan er plekken zijn, er binnen deze categorie wordt geloot.

     

    Mocht een kind niet kunnen worden geplaatst voor een seizoen, dan heeft hij/zij automatisch een plaats op de wachtlijst voor het seizoen daarna (en mogelijk voor een plaats gedurende het seizoen, mochten er plekken vrij vallen). Voor de duidelijkheid wijzen wij er op dat uitloting voor de Kabouters geen garantie oplevert voor een plek het seizoen er na bij de opvolgende lijn: de Benjamini’s. Plaatsing vindt dan wederom plaats conform bovenvermelde volgorde van plaatsing.

     

    De kinderen die reeds een plaats in een bepaalde lijn hebben, behouden hun plaats voor het jaar erna en groeien automatisch mee naar de opvolgende leeftijdslijn.

     

    Overige lijnen: F t/m A

    Voor de overige jeugdlijnen (F t/m A) geldt dat er door de commissie HTZ in samenspraak met het verantwoordelijke bestuurslid HTZ  per seizoen gekeken wordt of er een plek beschikbaar is. Daarbij wordt gelet op het totaal aantal kinderen per lijn en per team. Overigens geldt dat er vanaf de F’jes geen gemixte teams bestaan, maar dat er jongens- en meisjesteams worden gevormd. De hiervoor uiteengezette volgorde van plaatsing wat betreft de 3 te onderscheiden categorieën geldt ook voor deze lijnen. Dat betekent dat in geval er een plek beschikbaar is in een lijn, deze eerst gaat naar een kind uit Cat. 1. Mochten er meer kinderen uit Cat. I zich hebben aangemeld voor die bewuste lijn, dan is de datum van inschrijving bepalend.  Diegene die het langst staat ingeschreven, wordt de plek dan aangeboden. Mocht er niemand beschikbaar zijn uit Cat. I, dan wordt gekeken naar Cat. II, en daarna naar Cat. III, waarbij telkens geldt dat binnen dezelfde categorie de oudste inschrijfdatum bepalend is.

     

    Volgorde wachtlijst

    De volgorde op de wachtlijst is niet statisch, maar dynamisch conform de hiervoor vermelde uitgangspunten. Eenmaal op de wachtlijst gelden de volgende uitgangspunten:

    Voor Kabouters: in beginsel de oorspronkelijke rangorde conform de loting

    Voor Benjamini’s: idem

     

    De kinderen die zich vóór de sluitingsdatum hebben ingeschreven, krijgen allemaal als inschrijfdatum de sluitingsdatum, waarbij hun lotnummer dus de volgorde op de wachtlijst bepaalt. Daarbij geldt dat de kinderen die eerst bij de Kabouters en vervolgens bij de Benjamini’s worden uitgeloot de eerste sluitingsdatum (Kabouters) behouden. Dit kan een rol spelen bij plaatsing in een latere lijn (zie hiervoor onder ‘Overige lijnen; F t/m A’: binnen dezelfde categorie is de oudste inschrijfdatum doorslaggevend). De wachtlijsten voor beide lijnen kunnen worden aangevuld met kinderen die zich later, na de sluitingsdatum, hebben aangemeld.

     

    De volgorde op de wachtlijst kan in beginsel alleen veranderen doordat een kind op de wachtlijst naar een hogere categorie verschuift. Daarbij is het niet relevant wanneer  het kind is ingeschreven.

     

    Een aantal voorbeelden ter verduidelijking:

  • Er staan 5 meisjes op de wachtlijst voor de F’jes, allemaal behorend tot Cat. II. Van meisje nummer 4 wordt een jonger broertje geplaatst bij de Kabouters. Kind nr. 4 behoort nu tot Cat. I en verschuift dan naar de 1e plek op de wachtlijst.

  • Er staan 5 meisjes uit Cat. II op de wachtlijst voor de D. Een 6e meisje meldt zich aan, dat een direct familielid is van een verenigingslid. Meisje nr. 6 gaat naar de 1e plek op de wachtlijst en gaat dus voor op de 5 kinderen die al eerder op de wachtlijst stonden.

  • Er staan 3 meisjes op de wachtlijst voor de 1e jaars C. Nr. 1 behoort tot Cat. I en de nrs. 2 en 3 tot Cat. II. Er meldt zich een 4e meisje aan uit Cat. I (dus met een direct familielid dat reeds lid is). De inschrijfdatum van dit meisje is echter van latere datum dan die van meisje nr. 1, waardoor zij na dat meisje op de wachtlijst komt te staan. Zij wordt dan dus nummer 2, en de oorspronkelijke nummers 2 en 3 worden 3 respectievelijk 4. Mocht van het meisje dat in de nieuwe volgorde nummer 3 heeft, ook een direct familielid een plaats krijgen bij Forescate (bijvoorbeeld een jonger zusje dat geplaatst wordt bij de Benjamini’s) dan verschuift dit meisje nr. 3 weer naar plek 2 op de wachtlijst, omdat zij een oudere inschrijfdatum heeft dan het meisje dat daar stond.

     

     

[1] Het gaat dan om kinderen die een (stief-/pleeg)ouder, broer of zus hebben die lid is van onze vereniging.

 



 

 
 

terug naar vorige scherm