Forescate H1 - Gouda H1

Beste Forescate-fans,

Afgelopen zondag was het tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander was, het al gedegradeerde, Gouda. En ondanks de onze aardige zegereeks in de tweede seizoenshelft, met een paar hele goede wedstrijden aan het eind, speelden ook wij nergens meer om. Nadat Alliance vorige week had gewonnen, was onze derde plek een zekerheid. Vanuit de winterstop bekeken een schitterend resultaat, we stonden toen rond plek 9, maar eigenlijk toch net jammer. In een wedstrijd waarin beide teams vrijuit kunnen spelen willen er nog wel eens gekke dingen gebeuren.

Voordat ik aan het verslag begin wil eerst graag even terug naar vorige week. In het dubbele wedstrijdverslag van vorige keer had u namelijk gelezen dat Woerden thuis de laatste thuiswedstrijd op ons oude veld 1 zou zijn. Niets bleek echter minder waar. Twee dagen na het verschijnen van het verslag werd ik gebeld door Ad de Gruiter. Hij was gebeld door een flink aantal leden, die absoluut nog één laatste keer langs het veld wilden staan om het te voelen, horen, proeven en ruiken. Hierdoor werd de vervanging van veld 1 nog een week uitgesteld, mits wij beloofden er een spektakel van te maken. Mooi voor ons, want zo mochten wij nog één allerlaatste keer de eer bewijzen aan dit fantastische veld vol met mooie verhalen.

Als laatste voorbereiding voor deze "belangrijke" wedstrijd had manager Johnno een oefenwedstrijd geregeld op de dinsdag. Met een select gezelschap van Dames en Heren 1 mochten wij aantreden tegen MD3, zij hadden de meeste loten verkocht voor de grote clubactie.

Wat volgde was een spannende wedstrijd die eindigde in een 3-2 over winning voor de meiden, mede door een flink aantal gemiste kansen van Derek de Leeuw. Keeper Kevin stond deze wedstrijd op linksbuiten, dit ter voorbereiding van de zondag, waar reservekeeper Nick in de goal mocht staan.

Door naar de wedstrijd. Op een vol sportpark Adegeest mochten wij klokslag 14:45 beginnen aan de eerste helft. We begonnen best wel redelijk aan deze helft, waarin we wat kansen kregen en vooral weinig in de problemen kwamen. De echte scherpte zat er echter niet in (hierbij wil ik de organisatie van Voorschoten Jazz Culinair vragen het evenement een week later te organiseren volgend jaar). Makkelijke kansen werden gemist, strafcorners slecht uitgevoerd en ook het veldspel was weinig sprankelend. Ondanks doelpunten van Pont en Yanus en dus een 2-0 voorsprong, gingen we wat bedroeft de rust in.

Tijdens de rust volgde een kleine donderspeech van de begeleiding. De vraag was of we het op konden brengen om de tweede helft er in ieder geval voor te zorgen dat, het massaal toegestroomde, publiek niet voor niets was gekomen. Hierbij moest ik gelijk denken aan wat oud-coach Willem Kauffmann altijd zei bij dit soort wedstrijden:

"Hoe jullie nu spelen, is een belediging voor je eigen talent!"

Voor de zekerheid ben ik in de rust nog even wan het publiek gaan vragen of zij het echt niet leuk vonden, maar vanuit verschillende bronnen kreeg ik te horen dat er inderdaad geen bal aan was, of in de woorden van ene Paul: "Ja Tok, het is echt heel slecht!".

Tijd dus voor een betere tweede helft. Blijkbaar had de toespraak van coach Marja en manager Johnno geholpen, want binnen twee minuten stond de 3-0 op het scorebord. Ik weet niet meer precies wie hem maakte, als u de einduitslag ziet, dan begrijpt u wel waarom. Wat in ieder geval volgde was een uitstekende helft tweede helft met mooie acties, veel doelpunten en goed hockey. Om het kort te houden haal ik alleen de hoogtepunten aan. Het eerste hoogtepunt was het doelpunt van Derek (ik weet helemaal niet zeker of hij heeft gescoord, maar vorige week was ik hem vergeten en had ik binnen 5 minuten een heel boos Whatsappje). Het tweede hoogtepunt was tegelijkertijd een dieptepunt, met nog 10 minuten op de klok kregen Beerend Segeren en James Breakey een applauswissel. Beide hebben besloten om volgend jaar het team te verlaten. Beer bedankt voor wederom een schitterende periode in H1. Dit seizoen als stille en steady kracht op linksachter, je was bij Marja ongetwijfeld de eerste positie die zij iedere week invulde. James is going back to Newcastle. James thanks for an amazing season. At the start of the season, right after the training session everybody was unanimous: he should definitely play in our team. You developed yourself into a dangerous winger with great skills and a devastating forehand stroke. I'll hope you've enjoyed your time with our team and that you will think back to this period with a smile on you're face. Derek and I discussed it and we think you've earned your Vaseline. We'll hope to see you in Newcastle again.

Na deze wissel mocht keeper Kevin nog 10 minuten op linksbuiten spelen en gelukkig had hij hier dinsdag op geoefend. Dat werd ook al snel duidelijk nadat Kevin, een door iemand versierde strafbal, genadeloos binnen pushte en voor de 9-0 aan mocht tekenen. Met nog een paar minuten op de klok gingen we toch nog op zoek naar de 10-0, en deze kwam er ook. Een briljante actie buitenom over de achterlijn van onze oude nummer 13 werd uiteindelijk subtiel binnen getikt, wederom door Kevin. Lullig feitje is nu dat Kevin, als keeper, nu vaker heeft gescoord dan een aantal spelers binnen het team.

Na de wedstrijd was er nog heel veel feest. Er werden contracten getekend, toto-prijzen uitgereikt, gedanst en saté gegeten, kortom het was ouderwets gezellig op onze schitterende club. Wat ook niet onvermeld mag blijven is de nieuw opgetuigde traditie: het Forescate TD Kub toernooi. De eerste editie is glansrijk gewonnen door dames 3, gefeliciteerd dames.

Verder wil ik hier iedereen bedanken die dit seizoen iets heeft bijgedragen aan H1, met in het bijzonder:

Willem Kauffmann, veel sterkte met de gezondheid en we hopen je nog een keer langs de lijn te zien.

Johnno Wesseling, als (people) manager was jij dit seizoen van grote waarde voor ons team.

Marja Spreij, bedankt dat jij de zware taak van coach op je wilde nemen in winterstop.

Hans Verheij, bedankt voor de trainingen en succes volgend seizoen bij Dames 1.

Sander Snel, de Steven Spielberg van Forescate H1.

Het bestuur, dat dit jaar twee keer op zoek kon naar een trainer en coach en daarin slaagde.