Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Tussenbalans Zaalhockeyteams MHC Forescate.

Sinds december zijn de hockeyers van Forescate begonnen aan het zaalhockeyseizoen dat over 2 weken de ontknoping zal gaan beleven. Nu al zijn de eerste kanshebbers voor medailles bekend en deze en de volgende week worden de kaarten echt geschud en zullen we kunnen vaststellen welke Forescateteams het goed en welke het dit jaar wat minder hebben gedaan. Sinds dit weekeinde hebben we met JD2 ook al de eerste Forescate Zaalkampioenen mogen noteren !


Ondertussen zijn ook de eerste speelweekeinden geweest voor de teams die niet in de zaal actief zijn, maar die (als het weer het toelaat) buiten op het veld wedstrijden blijven spelen in de Midwinter-competitie.

Vanaf begin maart zullen alle teams dan weer buiten op de velden hun wedstrijden spelen in het laatste deel van de veldcompetitie.

 


Zaalhockey:

Zaalhockey is een heel ander spelletje dan het veldhockey. Op het veld spelen we met 11 spelers op een ruimte die ongeveer 5 x zo groot is als in de zaal. Met dus een kleinere ruimte in de zaal en de helft van de speeltijd van een veldwedstrijd, komt het dus nog meer als op het veld op de hockeytechniek aan. Iedere gouden pass heeft in de zaal dus direct kans op resultaat, en ieder klein foutje wordt direct afgestraft. Coaching en strategie kunnen in de zaal ook een grotere rol spelen dan op het veld soms al het geval is. Ook is de poule indeling van de zaalpoules anders doordat de poules soms kleiner zijn dan op het veld , waardoor de samengevoegde teams in een poule vaak nog meer aan elkaar gewaagd zijn en wedstrijden dus nog spannender zijn.


De Forescateteams doen het over algemeen in de zaal bovengemiddeld in vergelijking met andere clubs. Ook dit jaar staan een groot aantal van de in totaal 58 zaalteams zaalteams er heel goed voor met uitzicht op "podiumplekken”. Steker nog, een aantal teams hebben dit weekeinde al kans om het kampioenschap veilig te stellen.

De eer voor het eerste team dat kampioenschap veilig heeft gesteld gaat echter dit jaar naar de mannen van de Jongens D2. In twee extra spannende wedstrijden, waaronder een wedstrijd tegen de directe kampioensconcurrent wisten ze ook het afgelopen weekeinde indruk te maken en hun wedstrijden te winnen.


Bij de wedstrijden van de jongste jeugd worden door de hockeybond geen standen gepubliceerd omdat daar meedoen en leren belangrijker is als winnen. De andere 40 teams strijden wel voor een zo hoog mogelijke klassering. Daarvan hebben er op dit moment nog 14 kans op het kampioenschap, al is dat in lang niet alle gevallen gemakkelijk. 15 andere teams doen mee in de middenmoot van hun competitie en 10 teams hebben dit jaar hun draai in de zaal niet helemaal kunnen vinden (of zijn bij duidelijk sterkere tegenstanders ingedeeld) en staan in de onderste regionen van de ranglijsten.

 



Het aanstaande en het daaropvolgende weekeinde liggen de kaarten vooral goed voor MC1, JC1, MD1, MB2, MB4, MD5, MD6, JB1 en JC3.
Als u de komende weekeinden kans ziet om deze teams in hun zaal te bezoeken zullen ze uw support zeker op prijs stellen. Maar ook bij de andere wedstrijden van onze teams is er volop spanning te beleven.


JC1 heeft aan 1 punt genoeg, maar treft in de allerlaatste wedstrijd van dit zaalseizoen (op 12 februari in de hal in wassenaar) hun directe tegenstander in de race voor de eerste plaats. Het kan dus heel goed zijn dat ze die wedstrijd al als kampioen ingaan, maar het kan ook zijn dat deze wedstrijd tegen Alphen een regelrechte kraker gaat worden.


Ook MD1 heeft aan een punt op 12 februari genoeg om kampioen te kunnen worden in de Klaverhal in Zoeterwoude. Op basis van eerdere uitslagen tegen deze tegenstanders ligt een feestje voor de meiden voor de hand.


MC1 heeft aan 4 punten genoeg om zeker te zijn van kampioenschap. Op papier zou dat goed mogelijk moeten zijn, maar de meiden moeten het natuurlijk nog wel even laten zien op 5 februari in de Klaverhal in Zoeterwoude.


Voor MD5 en MD6 liggen er kansen, maar de meiden zullen wel wat geluk nodig hebben. In die poule is nog niets beslist en zijn nog wedstrijden op zowel 5 als op 12 februari. De wedstrijd het aanstaande weekeinde tegen en bij HDM om 9.30 uur zal voor MD5 bepalend zijn. De allerlaatste wedstrijd van de MD6 tegen de huidige koploper Klein Zwitserland zal voor de meiden van MD6 waarschijnlijk belangrijk worden.


Jongens B1 staat nu 2e maar heeft 2 wedstrijden meer gespeeld, het team heeft nog een kans in hun competitie als er onverwachte uitslagen bij de tegenstanders gaan vallen. Alleen als de huidige koploper Barendrecht punten gaat morsen en Forescate de eigen wedstrijden tegen Ypenburg en Rotterdam (op 5 februari in de vliethorst in Voorschoten) weet te winnen is er nog kans op een onverwacht feestje.


Jongens C3 komt nog 2 weekeinden in actie, waarvan op 12 februari in de vliethorst in Voorschoten.
De jongens staan op dit moment op een mooie 2e plaats, maar zullen hun directe achtervolger Alphen nog wel 2 keer tegenkomen, waaronder ook als de allerlaatste wedstrijd op 12 februari. Dat zou uiteindelijk wel eens de beslissende wedstrijd zou kunnen worden.


In de poule van MA2 is ook nog niets beslist. De meiden mogen op 4 en 11 februari nog hun beste hockey laten zien, waarbij de wedstrijden van 4 februari (in de Fluit in Leidschendam) tegen de koploper Gouda en de huidige nummer 3 Ring Pass bepalend zijn.


MB2 komt 5 februari voor het laatst in actie en heeft 6 punten achterstand. Als de beide wedstrijden gewonnen worden met voldoende doelsaldo ligt het kampioenschap nog binnen bereik.


Voor MB4 geldt hetzelfde als voor MB2, maar daarvoor moet dan wel de huidige nummer 1 (Rijswijk) dat weekeinde alle wedstrijden verliezen.



Midwintercompetitie:
Een klein aantal teams zullen de komende week buiten in actie komen in de midwinter competitie.

Deze competitie is samengevoegd met de competities uit andere districten en daarom spelen MA5, MA6, MB7, MC8 en de veteranen van Heren B (welke laatsten door een technisch foutje van de KNHB tegen hun zin in in competitie onder de naam Heren A moeten acteren) tegen tegenstanders die ze in de normale veldcompetitie niet vaak tegenkomen. Interessante krachtmetingen dus.

Ook de allerjongste jeugd F-jeugd, benjamini’s en kabouters spelen hun wedstrijden in de (mid)winterperiode buiten als het weer het toelaat.


Tekst: Ad de Gruiter, Zaalhockeycommissaris MHC Forescate

Fotos: A.de Gruiter / T. Parlevliet








 

 
 

terug naar vorige scherm