Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Vooruitblik slotweekeinde Zaalhockey 11 en 12 februari

In het afgelopen weekeinde hebben we veel spannende wedstrijden gezien waarin Forescate Zaalhockeyteams hun uiterste inspanningen hebben geleverd voor de hoogst haalbare posities in hun poule. Voor enkele teams zat het tegen en hebben ze met een 2e of 3e plaats op de ranglijst genoegen moeten nemen, voor andere teams is de basis gelegd voor een spannende eindstrijd om de titel in het aanstaande weekeinde. Het mooiste resultaat kon worden geboekt door MC1 dat met 2 gewonnen laatste wedstrijden het kampioenschap terecht binnensleepte !


Deze week beleven we het slotweekeinde van dit zaalhockeyseizoen.


Om te zorgen dat u zich dit weekeinde niet zult hoeven vervelen, geven we hieronder een inschatting van een aantal op papier beslissende zaalhockeyontmoetingen en in de bijlage bij dit bericht ook als service de exacte tijden en locaties van de wedstrijden.

 

Allereerst natuurlijk de teams die dit weekeinde hun kampioenschap kunnen behalen.


Kampioenskandidaten:

MD1 heeft dit weekeinde aan 1 punt genoeg om kampioenschap veilig te stellen. De eerste en meest spannende wedstrijd naar verwachting is zondagochtend om 11.30 in de Klaverhal in zoeterwoude tegen de huidige nummer 3 uit de poule LOHC.

JC1 heeft dit weekeinde ook aan 1 punt uit hun 2 wedstrijden genoeg om kampioen te zijn. In de Kievitenhal in Wassenaar wacht eerst Hisalis als tegenstander. Als niet door de uitslag van deze wedstrijd, of door het daaropvolgende treffen tussen Alphen en Hisalis al het kampioenschap voor de JC1 binnen is, zullen de mannen dat altijd nog in hun laatste slotduel van dit seizoen zelf kunnen bewerkstelligen , uitgerekend tegen hun directe achtervolger en huidige nummer 2 Alphen.
Maar ook als kampioenschap al wel binnen is, zal de wedstrijd tegen Alphen een mooie wedstrijd zijn die de moeite waard is om te bekijken.


JD3. In de poule van JD3 ligt eigenlijk nog alles open. De mannen kunnen het kampioenschap nog binnenhalen. JD3 is tot heel veel in staat en kan een stunt als deze echt wel uithalen, maar het team kan ook zomaar een mindere dag hebben en soms verrassend verliezen. Dit weekeinde spelen ze als derde in hun poule zowel tegen de huidige nummer 1 als de nummer 2. Als de mannen hun beide eigen wedstrijden winnen zijn ze voor hun eindrangschikking afhankelijk van wat de beide andere teams doen in hun wedstrijden.In het droomscenario spelen deze teams dan gelijk tegen elkaar, waarmee de JD3 kampioen zou zijn. Spanning volop dus.


MD5 is dit jaar in een spannende strijd met HDM geraakt. Forescate heeft het afgelopen weekeinde van HDM in een kraker van een wedstrijd met 3-2 gewonnen, en staat nu 2 punten achter HDM op een zekere 2eplek. Als de meiden hun wedstrijden van zondag tegen Rijswijk en Hisalis winnen, is puntenverlies bij HDM nodig om kans op het kampioenschap te maken. In het ergste geval van een gelijkspel van HDM zal het doelsaldo bepalend kunnen worden. Voor MD5 zit er dus maar een ding op: winnen en scoren wat er te scoren valt !

 

 

Maar ook in poules waar de kampioen eigenlijk al vaststaat, zijn er wedstrijden te verwachten waar veel spanning te voorspellen is in het gevecht om de resterende podiumplekken in de poule.

Zilveren kandidaten:

Meisjes A2 staat momenteel stevig op de 2eplaats. Het kampioenschap is buiten bereik, maar door hun beide partijen dit weekeinde te winnen kunnen ze het zilver op eigen kracht veilig stellen op zaterdagmiddag in Rijpwetering.


Ook in de poule van MD6 is het spannend en kan nog veel gebeuren. Het kampioenschap ligt niet meer binnen bereik, maar dit weekeinde zullen de meiden in een directe confrontatie met de huidige nummer 3 hun 2eplek moeten veiligstellen en zullen beide teams bovendien de poulekampioen nog treffen.


Voor de meiden van MB6 is een derde plaats dit seizoen het meest waarschijnlijke, maar een stunt is in theorie nog mogelijk. Hoe dan ook is de wedstrijd op zondagmiddag tegen Alphen cruciaal.


Hetzelfde geldt voor de MC4. Hier staan 2 wedstrijden tegen de nummers 1 en 2 uit de poule voor de meiden op het programma. Die zullen beide moeten worden gewonnen en ook nog eens met duidelijke cijfers om aan het doelsaldo te werken, maar deze ploeg is tot veel in staat. Ook tot een huzarenstukje als dit ? De allesbeslissende wedstrijd tegen de buren van LOHC is zondagmiddag hier in de Vliethorst in Voorschoten !


MA4 , MB2, MB4, komen niet meer in actie dit weekeinde en zijn al zeker van hun 2e plaats.


MD3
staat nu op een 2e plaats maar komt niet meer in actie. In die poule is het dus belangrijk wat de directe achtervolgers doen in hun wedstrijden van dit weekeinde om te zien of de 2e plek behouden blijft of niet.


JA2 staat redelijk stevig op de 2e plek, maar moet om niet afhankelijk te worden van andere uitslagen hun beide wedstrijden van zondagmiddag nog wel "even” winnen.


JC3 had het afgelopen weekeinde te kampen met een onterecht toegewezen verlies, maar speelt dit weekeinde in de Vliethorst in Voorschoten waar gelukkig wel een deugdelijk achterschot in het doel aanwezig is. De mannen zullen daar hun 2e plek moeten veiligstellen met eigen winst, waarbij de returnwedstrijd van vorige week tegen de huidige nummer 3, (Alphen) bepalend zal zijn

 


Bronzen kandidaten:

De dames van Dames 4 staan op dit moment welliswaar op een 6eplaats , maar hebben zondag een directe confrontatie met de huidige nummer 3 (Voorhout) en een wedstrijd tegen het laatstgeplaatste Noordwijk. Bij winst van hun beide wedstrijden en ergens een puntje verlies van pouletegenstander Thor, kunnen de meiden alsnog het brons binnenslepen. Spanning dus in de duinwetering hal in Noordwijk op zondagmiddag 12 februari.


Voor MC3 is de derde plek dit jaar het hoogst haalbare in de zaal. Als MC3 hun beide wedstrijden kan winnen en de concurent Leiden verliest in hun wedstrijd tegen de beide koplopers is dat doel bereikt. De sleutelwedstrijd van MC3 hier zal om 11.00 in Den haag tegen Klein Zwitserland zijn.


MB5 moet in sporthal de Korf in Sassenheim zondagochtend nog laten zien wat het waard is. Op papier heeft MB5 een makkelijker programma als de directe concurent (Roomburg moet het opnemen tegen de nummers 1 en 2 in de poule). Dus winst van de beide eigen wedstrijden zou tot de derde plek moeten leiden.


MC6 heeft winst in de 2 eigen wedstrijden en wat pech bij hun directe concurenten nodig om de derde plek te bemachtigen, maar onmogelijk is dit niet.


Voor MB3 zal de weg naar de derde plek moeilijk worden, maar bij winst van de beide eigen wedstrijden is alleen puntverlies van pouletegenstander Alphen nodig.


De derde plaats is ook nog mogelijk voor de dames van Dames 3, die daarvoor wel een kunststukje moeten uithalen om zondagavond 12 februari in de Vliethorst in Voorschoten te winnen van de huidige nummers 1 en 2 in hun poule. Moeilijk ? Ja. Maar de dames hebben mooi zaalhockey laten zien en hebben een sterke teamgeest, dus onmogelijk is het zeker niet.


Jongens B1 heeft dit weekeinde in een regelrechte kraker de 2e plek moeten overlaten aan Rotterdam, en staat nu 3emet enige afstand, maar komt zelf niet meer in actie. Als achtervolger Alphen niet gaat stunten dit weekeinde zullen de mannen het brons behouden.


JC2 kan ook de derde plaats nog binnenhalen, als er in de wedstrijden van dit weekeinde gewonnen wordt, en vooral zal daarbij de onderlinge wedstrijd tegen de huidige nummer 3 in de poule (Rotterdam) bepalend zijn.

 

Maar zoals gezegd zijn niet alleen de wedstrijden van de gevechten om een eerste, tweede of derde plaats in de poule interessant. Voor de hockeyliefhebber zijn er in de in de bijlage opgenomen lijst met wedstrijden nog veel meer wedstrijden te vinden die de moeite waard zijn in dit laatste zaalhockeyweekeinde van dit seizoen !


Als zaalhockeycommissie zullen we ook dit weekeinde weer veel wedstrijden bezoeken, en we nodigen u van harte uit om hetzelfde te doen en de teams aan te komen moedigen !

 

Tekst: Ad de Gruiter, zaalhockeycommissaris MHC Forescate

 
Bijlage: overzicht wedstrijden slotweekiende zaal 11 en 12 feb 2017.pdf
 

terug naar vorige scherm