Forescate jongens C1 zaalkampioen

Wassenaar - De buit was al bijna binnen voor de jongens C1 van Forescate. Met nog twee wedstrijden te gaan, stonden de mannen zes punten voor op directe concurrent Alphen. De opdracht voor het laatste weekend was dus simpel. Pak minstens een punt en dan bij voorkeur meteen in de eerste wedstrijd tegen Hisalis

Geheel vlekkeloos liep de voorbereiding helaas niet richting het laatste weekend. De griepepidemie kreeg vat op de formatie en schakelde keeper Bram uit. Gelukkig stelde de C2 hun keeper Hylke beschikbaar en konden de mannen toch met vertrouwen afrijzen richting Wassenaar. Met veel gretigheid en enthousiasme vlogen de jongens de eerste wedstrijd in. Er werd veel druk gezet op de verdediging van Hisalis en na ruim een minuut leidde dat tot de eerste strafcorner die er ook meteen in vloog.

Stugge doorzetters
Hisalis was echter niet van plan om zich zomaar opzij te laten zetten. De ploeg kwam sterk terug en was een aantal keer heel dichtbij de gelijkmaker. De paal en een aantal mooie reddingen van Hylke zorgde ervoor dat de voorsprong behouden bleef. Het spel ging gelijk op tot halverwege de wedstrijd toen de mannen van Forescate weer een strafcorner binnen wisten te slepen. Dit keer legde aanvoerder Rense aan en de bal verdween via de keeper in de verre hoek. 2-0.

De strijd leek vanaf dat moment gestreden. Er kwam een rust in het spel van Forescate en de combinaties waren vaak wonderschoon met als hoogtepunt een briljante tip-in van Sjoerd. 3-0, niet veel later gevolgd door weer een goed geplaatste strafcorner. 4-0. Daarna liet de ploeg de teugels enigszins vieren. In de laatste minuten van de wedstrijd wist Hisalis nog twee keer te scoren maar het werd geen moment meer spannend. Het kampioenschap was met nog een wedstrijd te gaan binnen.

Slotakkoord
Het seizoen werd afgesloten zoals het begon, tegen Alphen. De enige ploeg die tot nu toe Forescate op een gelijkspel wist te houden en de nummer twee van de competitie. Hoewel het kampioenschap inmiddels beslist was, stond er voor Alphen nog wel iets op het spel namelijk de tweede plaats. Dat was ook in hun spel te zien want Alphen kwam zeer sterk uit de startblokken. Binnen 1 minuut stond Forescate een nul achter. Maar van de kampioen win je niet zomaar. Binnen tien minuten stond het weer gelijk en niet veel later nam Forescate de leiding over. Alphen wist nog een keer terug te komen maar na de 3-2 en de 4-2 was het verzet definitief gebroken en konden de mannen van de C1 de wedstrijd rustig uitspelen.  Het was een geweldig seizoen in de zaal met Forescate Jongens C1 als de ongeslagen kampioen. Hopelijk lukt het dit team om deze lijn door te zetten op het veld.