Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Cassandra Appelman VRIJWILLIGER-CENTRAAL
In deze rubriek wordt regelmatig een vrijwilliger voorgesteld zodat de mensen achter Forescate beter bekend worden en om hen op deze manier eens uit de schaduw te halen en in een welverdiend zonnetje te zetten. De eerste twee weken staat het artikel op de voorpagina daarna blijven de artikelen terug te vinden op de website onder de rubriek Vrijwilliger-Centraal.

Ditmaal is de beurt aan:
Cassandra Appelman

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben moeder van Laurens en Charlotte en echtgenote van Michiel. Ook ben ik tante van Dominique en Mike Kuiper die ook bij Forescate hockeyen. Ik ben communicatieadviseur en werk sinds 1 jaar bij ZonMw. Daarvoor heb ik ruim 15 jaar bij Rabobank Regio Den Haag als corporate communicatieadviseur gewerkt.

Hoe lang hockey je en hoe lang ben je al lid van Forescate?
Ik heb zelf (helaas) nooit gehockeyd. In mijn jeugd werd (team)sport niet gestimuleerd. Mijn man heeft in zijn jeugd wel bij Forescate gehockeyd. Eigenlijk ben ik door mijn werk bij Rabobank in contact gekomen met de hockeysport. Ik kwam op elke door Rabobank gesponsorde hockeyclub in Den Haag, Rijswijk, Wassenaar en Voorschoten om daar verdere invulling te geven aan de sponsorovereenkomst. Ook was ik betrokken bij het Rabo WK Hockey 2014.

Op welke manier zet je je in voor de club en op wat heb je in het verleden voor de club gedaan?
Communicatie
Toen onze zoon bij de F-jes ging hockeyen werd mijn man coach van zijn team en heb ik mij aangemeld als vrijwilliger bij de communicatiecommissie. Communicatie is immers mijn vak dus waarom zou ik deze expertise niet inzetten voor de club. Dit doe ik nu al ruim 6 jaar waarvan de laatste jaren als voorzitter van de commissie. Met de communicatiecommissie hebben we in 2015 de nieuwe website ontwikkeld en vorig seizoen het eerste MHC Forescate Magazine uitgebracht. Ook hebben we de redactie van de website en social media inmiddels ingelijfd in de commissie om zo de communicatie nog beter te stroomlijnen. We zijn bezig onze eerste film te maken en zorgen dat de club voldoende in de publiciteit komt. De productie van het volgende MHC Forescate Magazine hebben we net opgestart. 

Coach
Toen ook onze dochter bij de F-jes ging hockeyen ben ik haar teammanager geworden. Dat doe ik tot op heden nog steeds. Met veel plezier coachte ik het (bijna) afgelopen seizoen samen met Freddy Blommers de MD5. Ik vind het motiveren en begeleiden van de meiden hartstikke leuk en merk dat ik door de jaren heen speltechnisch ook steeds beter inzicht krijg. Daarnaast maak ik de schema’s, handel de wedstrijdformulieren af en zorg ik dat iedereen op tijd en goed geïnformeerd is over het reilen en zeilen van het team. 

Pilot Sportclub als Buurthuis van de Toekomst
Toen de maatschappelijke rol van Forescate verder werd ingevuld met de pilot Sportclub als Buurthuis van de Toekomst heb ik mij meteen voor deze commissie aangemeld. Ik was als projectmanager namens Rabobank betrokken bij het opstarten van het project ‘Sportclub als Buurthuis van de Toekomst’ en wilde graag mijn ervaring in de pilot bij Forescate inbrengen. Inmiddels heeft deze commissie zoveel enthousiaste en professionele leden dat mijn rol hier wat bescheidener is geworden en zich beperkt tot het produceren van de communicatiemiddelen. 

Wat betekent Forescate en het vrijwilligerswerk voor je?
Forescate is een vereniging die de laatste jaren enorm in ontwikkeling is. Het aantal leden groeit gestaag (alhoewel er altijd plek is voor meer senioren). Het aantal vrijwilligers groeit ook, maar er zijn er altijd nog meer nodig. 
De club professionaliseert door de jaren heen. Grote complimenten voor de soepelheid waarmee teamindelingen, wedstrijdschema’s, bardienstschema’s, trainingsschema’s etc. toch telkens weer op tijd gereed zijn. Dit alles door merendeels vrijwilligers. Voor mij was het dan ook vanzelfsprekend dat ik mijn steentje als vrijwilliger zou bijdragen toen mijn kinderen gingen hockeyen bij Forescate. Hoe meer vrijwilligers er zijn hoe meer het ‘werk’ voor iedereen te doen blijft. Ik moet zeggen dat ik met drie vrijwilligerstaken misschien wat te enthousiast ben. 

Waar droom je van?
Op dit moment van de zomervakantie (glimlach). Het is altijd een heerlijke periode even zonder wedstrijdweekenden en commissievergaderingen en dus tijd voor elkaar als gezin. Alhoewel er nog wel een Forescate Magazine gemaakt moet worden. 

Wat is je motto?
Pluk de dag! Je weet nooit wat er op je pad komt, dus maak er iets moois van. Elke dag weer!

Aan wie wil je het stokje doorgeven en waarom? 
Ik wil graag het stokje doorgeven aan Jacco Schreuder. Hij is al jarenlang onze lijncoördinator. Hij staat altijd klaar voor de coaches en is betrokken bij onze meiden. Ik ben benieuwd naar zijn motivatie en zijn verdere betrokkenheid bij de club.
 
 

terug naar vorige scherm