MHC Forescate H1 en D1 winnen van hekkensluiter

De Voorschotense dames reisden afgelopen zondag af naar Delft voor de wedstrijd tegen het nog puntloze Dopie. Afgelopen seizoen werd er met 4-3 verloren, dus Forescate had nog wat recht te zetten.

Ondanks de goede voornemens begon Forescate de wedstrijd slordig. Er werden onnodige fouten gemaakt en de organisatie was ver te zoeken. Verdedigster Evi Ritfeld verrichte werk voor 3, maar kon ook niet alles voorkomen. Forescate ging mee in het spel van Dopie. Na 10 minuten stoomde een aanvalster van Dopie op naar de cirkel. Keepster Philique Immink liet zich niet passeren en tikte de bal weg. Tijdens deze actie nam zij ook de stick mee van de Delftse aanvalster, wat leidde tot een strafbal. Deze werd vervolgens hard op de paal gepusht. Zo’n 5 minuten na de strafbal stuurde Esther van Zonneveld (A1) Milou Raap de diepte in. Zij passeerde de keepster, maar verzuimde te scoren. Esmée Braams en Aniek Wegner kregen ook nog enkele mogelijkheden voor het Delftse goal, maar de bal wilde er niet in.

Kort voor rust kreeg Dopie een aantal goede kansen, maar keepster Philique Immink hield haar doel op knappe wijze schoon. De teams gingen rusten met de brilstand. Kort na de rust bereikte Amber Schonk met een mooie pass Milou Raap. Raap kwam na een prima actie uit op de achterlijn en pushte de bal voor het doel langs waar Aniek Wegner net te kort kwam. Aan de andere kant gaf Forescate onnodige strafcorners weg.

Keepster Philique Immink kroonde zichzelf tot absolute Woman of the Match waardoor Dopie niet wist te scoren. Met nog een kwartier te spelen ontstonden er veel ruimtes in het veld. Verdedigster Amber Schonk twijfelde geen moment en bereikte met een keurige schijnpass Milou Raap. Raap passeerde haar directe tegenstander en speelde de bal de diepte in. Esmée Braams pikte de bal op, bleef koel en pushte raak: 0-1. Met nog 10 minuten te spelen, ging Dopie hevig op zoek naar de gelijkmaker. Ze kregen opnieuw veel strafcorners, maar dit keer zorgden Eleanore van Dijk en Amber Schonk ervoor dat keepster Immink niet in actie hoefde te komen.

Aan de andere kant creëerden de Voorschotense dames ook een strafcorner. De standaardformatie zat op de bank, dus werd er een variant gespeeld. Esther van Zonneveld (A1) wist deze variant door middel van een mooie tip-in te scoren, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens afhouden(?). Vragende blikken, maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing. Twee minuten voor tijd kreeg Dopie wéér een strafcorner, maar opnieuw was het keepster Immink die de strafcorner onschadelijk maakte.

Na 70 minuten was de eindstand 0-1 in het voordeel van Forescate. Mooi was het niet, maar de 3 punten zijn belangrijk voor de formatie van Hans Verheij.

Aanstaande zondag neemt Forescate het op eigen veld op tegen nummer 3 Pollux. Dit is tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop, dus kom allen naar Sportpark Adegeest.

De 0-1 voor Forescate D1

Heren 1

Na een onverwachte nederlaag vorige week tegen de nummer 11 van de competitie Purmerend, moest Forescate Heren 1 deze week uit naar de hekkensluiter Maarssen zonder de geblesseerden Romano van het Hooft, Paul ten Have en Yannick van der Haas. Op papier dus een wedstrijd die gewonnen moet worden, maar uitwedstrijden zijn dit seizoen niet gemakkelijk voor de mannen uit Voorschoten. Daarom was het zaak om vandaag een goed resultaat neer te zetten, en zo niet de aansluiting met de koploper Overbos te verliezen.

Forescate begon goed aan de wedstrijd en wist met een flink veldoverwicht Maarssen achteruit te drukken. Door het hoge baltempo dat Forescate hanteerde, kon de verdediging van Maarssen het niet belopen. De eerste echte kans van de wedstrijd was voor Lars Knoester. Hij werd op snelheid aangespeeld door zijn jongere broertje Jesper Knoester, versnelde langs 3 verdedigers over de achterlijn en wist met zijn backhand de bal onder de keeper door te tikken: 0-1 voor Forescate.

Na deze goede start van de wedstrijd bleef Forescate aanvallen, maar wist het geen grote kansen te creëren.

Halverwege de eerste helft kantelde het wedstrijdbeeld enigszins. Maarssen had het balbezit en Forescate moest verdedigen. Verdedigen is iets wat de mannen van Rutger den Hartog erg goed kunnen dit seizoen. Met pas 10 tegentreffers zijn ze de minst gepasseerde ploeg van de competitie. Ook vandaag stond de verdediging goed. Ondanks het offensief van Maarssen gingen beide ploegen dan ook rusten met de 0-1 stand.

In de tweede helft was het wederom Forescate dat uit de startblokken schoot. Twee grote kansen voor Steven Altenburg en Derek de Leeuw werden door eigen spelers van de doellijn gehaald. Hierdoor bleef de spanning in de wedstrijd, totdat Chris van Ostaijen een goede voorzet gaf vanaf de rechterkant. Deze bal stuiterde langs alles en iedereen, totdat daar bij de tweede paal wederom Lars Knoester stond om de bal binnen te tikken. Dit betekende de 2e van de middag voor Knoester en de 0-2 voor Forescate.

Hierdoor leek de wedstrijd gespeeld, maar niets was minder waar toen Maarssen twee minuten later een strafcorner wist te versieren. Deze corner werd makkelijk binnen gepusht en hierdoor was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd: 1-2. Met nog 10 minuten te spelen, probeerde Maarssen met een hoge druk iets te forceren. Echter was het Forescate dat door middel van een hoge bal keer op keer gevaarlijk werd in de counter. Uiteindelijk was het Christiaan van der Feltz die, na een fout in de verdediging van Maarssen, de 1-3 op het scorebord zette. Hierdoor was de wedstrijd gespeeld en gingen de 3 punten mee naar Voorschoten.

Al met al dus een goede en vrije gemakkelijke overwinning voor de mannen uit Voorschoten, die komend weekend de topper spelen tegen koploper Overbos. De strijd in de Tweede Klasse A is ongekend spannend tussen de bovenste 3 ploegen Overbos, Terriërs en Forescate. Zij staan allen binnen 2 punten van elkaar. Forescate kan aanstaande zondag om 14:45 uur uw steun goed gebruiken als Overbos op bezoek komt.