Groen-Geel H1 - Forescate H1
Na een enigszins verrassende maar terechte overwinning op Zoetermeer vorige week stond er vandaag wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. Op Sportpark de Roggewoning moest Forescate het namelijk opnemen tegen Groen-Geel. Een wedstrijd die voor beide ploegen erg belangrijk was, want waar Groen-Geel moest winnen om niet te degraderen betekende een overwinning voor Forescate dat ze ook volgend jaar weer in de Eerste Klasse uitkomen. Helaas moest de uitploeg het deze wedstrijd doen zonder de geblesseerde Jesper Knoester en Bart Lagerberg, maar was B-junior Ruben Diemel toegevoegd aan de selectie.

Een goede en scherpe voorbereiding zorgde ervoor dat Forescate ook direct goed aan de wedstrijd begonnen. Vanaf de eerste seconde wisten ze Groen-Geel onder druk te zetten en bepaalde ze het spel. Dit resulteerde niet in veel mogelijkheden, maar Forescate kwam niet echt in de problemen. De thuisploeg zakte in en Forescate liet de bal snel rondgaan op het middenveld. Met een paar snelle combinaties wisten de Voorschotenaren twee strafcorners te versieren, die niet het gewenste resultaat opleverde. Zo gingen beide ploegen rusten met de 0-0 stand op het scorebord.

Forescate begon scherp aan de tweede helft. Ze hadden de eerste helft gedomineerd maar niet echt kansen gecreëerd, dus ze wisten wat ze in de tweede helft te doen stond. Groen-Geel kwam echter met een andere mentaliteit de kleedkamer uit, en zo stonden er nu twee ploegen op het veld die vol op de aanval speelde. Het spel golfde op en neer en er werden aan beide kanten kansen gecreëerd. Gelukkig voor Forescate stond Kevin Segeren een fantastische wedstrijd te keepen en wist iedere mogelijkheid van Groen-Geel onschadelijk te maken.

Na ongeveer 15 minuten spelen in de tweede helft was het Tariq Ouali die een vrije slag snel wist te nemen. Met een goede actie langs drie man kwam hij over de achterlijn de cirkel binnen en stond oog in oog met de keeper van Groen-Geel. Deze haalde Tariq op onreglementaire wijze naar de grond en de scheidsrechter wees naar de stip, strafbal voor Forescate. Het was Yannick van der Haas die achter de bal ging staan en de bal hard in het doel van Groen-Geel wist te pushen, 0-1!

Ondanks deze voorsprong bleef Forescate aanvallen om de score te vergroten. Een goede combinatie over de linkerkant via Lars Knoester en Marnix Visser kwam uiteindelijk bij Yannick terecht. Deze gaf de bal hard voor met zijn backhand en het was Tycho Engelen die de bal al glijdend binnen wist te tippen, 0-2! Een prima voorsprong met nog ongeveer 10 minuten te spelen. Dit was dan ook voor Groen-Geel het moment om de keeper van het veld te halen en alles op de aanval te gooien met een extra veldspeler.

Ondanks het 'overtal' kwam Forescate niet echt in gevaar. Mede door sterk verdedigend werk van Tim Pont en Romano van der Hooft kwam de thuisploeg eigenlijk niet verder dan randcirkel. Wel kregen ze nog een reeks strafcorners tegen, maar deze werden stuk voor stuk onschadelijk gemaakt. De tijd tikte langzaam weg en het eindsignaal kwam steeds dichterbij. Helaas kwamen we de slotfase niet helemaal ongeschonden uit de strijd, want het was Olaf Neve die na een fluitsignaal de bal nog wegtikte en hierdoor gele prent kreeg.

Ondanks dat de uitploeg dus met nog maar 10 man op het veld stond wisten ze de overwinning naar zich toe te slepen, een zakelijke overwinning die erg belangrijk was in de strijd voor lijfsbehoud. Toen na de wedstrijd de uitslag van Schiedam-Barendrecht (5-0) bekend werd was het officieel, Forescate speelt volgend jaar ook in de 1e klasse. Met nog twee wedstrijden op het programma kan de ploeg van Willem Oosterhof zelfs nog een plek in het linkerrijtje behalen!