Forescate D1 – Roomburg D1 13-10-2019
Zondag 13 oktober stond de derby tegen Roomburg op het programma. Net als bij de heren, die na ons ook thuis tegen Roomburg speelden.

De voorbereiding op deze wedstrijd begon stiekem dinsdag en donderdag al door bespreking van nieuwe tactiek. De natuurlijke motivatie om te willen winnen van Roomburg was bij iedereen al ruimschoots aanwezig, maar daarnaast hadden we onszelf als doel gesteld om vooral goed te hockeyen, vanuit daar plezier te krijgen en op die manier als team te kunnen laten zien wat we kunnen.

In de eerste helft spelen we goed; we communiceren goed met elkaar, coachen elkaar goed, wat vandaag nóg belangrijker was met zo’n nieuwe tactiek. Verder dit keer géén goal tegen aan het begin van de wedstrijd, waardoor we in ons spel kunnen blijven. De verdediging staat goed voor haar man, we creëren een aantal strafcorners, die helaas niet worden benut.

Het derde kwart lijkt een verlenging van de eerste helft, iedereen speelt in zijn taak en dit loopt goed. Helaas in het vierde kwart scoort Roomburg D1 met een tip in de 0-1 en moeten we een tandje bij zetten. Na een aantal gemiste strafcorners is het raak via Amber en Esther Z; 1-1! In de laatste paar minuten hebben we alle zeilen bij gezet, maar Roomburg wist via een 2e tip in nét voor tijd de 1-2 te maken.

Deze uitslag zorgt voor een dubbel gevoel; teleurstelling dat het toch nét 1-2 is geworden, aan de andere kant hebben we onze doelen van voor de wedstrijd behaald, namelijk: goed hockeyen, goed met elkaar communiceren en als team laten zien wat we kunnen. Daarom ondanks helaas een nipt verlies, toch trots op elkaar als team.

Volgende week géén wedstrijd, wél een teamweekend met veel teambuilding en gezelligheid.