Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Wat een fantastisch 50-jarig feest was het...!

Beste leden, ouders van leden en anderen die onze website lezen,

Wat hebben wij drie dagen fantastische Lustrumdagen gekend.....

Veel meer dan duizend mensen zijn op ons complex geweest om het 50-jarig bestaan en dus het 10e lustrum van onze club mee te vieren.

Heel veel verschillende mensen; huidige leden en ouders maar ook veel oud-leden, mensen van de gemeente, van omliggende verenigingen uit Voorschoten en omstreken maar ook mensen die de club vanuit een andere hoek een warm hart toe dragen.

  

Vrijdag begonnen de festiviteiten met de optocht van 100 kinderen en hun ouders vanaf het brandweerterrein (daar lag heel vroeger ons hockeyveld) naar de club. Op hetzelfde moment begonnen onze 2e jaars E-jeugd keepers en spelers aan hun krachtmeting op 6 doeltjes op veld 4.
De optocht werd verolgens op de club met ballonnen ontvangen en samen met de burgemeester en wethouders van Voorschoten en het bestuur werd het Lustrumweekend geopend.

Vervolgens was er een drukbezochte borrel en genoten tussen de 300 en 400 mensen van een heerlijk buffet op de club (met dank aan Marcel van Teijlingen van restaurant De Knip!). Geweldig en wat een sfeer.

Deze vrijdag waren er, naast alle 7 ereleden van onze club, zeker ook veel nieuwe leden. Het bestuur hoopt dat deze (nieuwe) leden hebben gezien hoe leuk het is op onze hockeyclub waardoor de binding met de club hopelijk nog verder is vergroot.

Later op vrijdagavond was het jeugdfeest dat onder leiding van lustrumcommissie, jeugdbestuur en bestuur perfect was georganiseerd. Een uitstekend verlopen feest, heerlijk; veel complimenten voor de organisatie!

Zaterdagochtend begonnen we met het jaarlijkse Forescate Familie Hockey Toernooi. Ook dit jaar weer super: 16 teams, jong en oud, iedereen geweldig verkleed en ook hier een enorme pluim voor de organisatie. In goede afstemming met de lustrumcommissie is het perfect, en gelukkig droog, verlopen met prachtige 'winnaars' en is een groep gekozen om volgende jaar de organisatie op zich te nemen. Een DJ en springkussen vergrootte de feestvreugde nog meer.

   
 
Daarnaast waren er gedurende de dag diverse clinics voor hockeyers van diverse leeftijden.
Niet alleen was oud-international Maurits Crucq er met de nieuwe 'sleeptafel' - die we als club als één van de eersten in Nederland hebben aangekocht - maar ook waren er diverse oud-Forescate spelers die tegenwoordig in de hoofdklasse spelen. Zij hebben de jeugd allerlei nieuwe dingen geleerd. Geweldig dat ook deze mensen terugkwamen naar 'hun oude cluppie'!

Zaterdagmiddag kwamen er vooral ook veel oud-leden af op de wedstrijdjes tussen Dames 1 en Heren 1 elftallen en de elftallen van lang geleden (10 jaar, 20 jaar en soms nog langer geleden). Enorm veel nostalgie, sterke verhalen en prachtige herinneringen zijn opgehaald.

En al waren de oude trucs nog niet verleerd, de huidige Dames en Heren 1 hebben gewonnen van de ouderen; gefeliciteerd!

Aansluitend was er een borrel en de overloopnaar het eten voor kinderen en BBQ voor de volwassenen (dank aan slagerij Aad van Eijk). Meer dan 500 mensen aten ook deze dag weerop de club: wat een prestatie, wat een organisatie en het liep gesmeerd !!

  

 

Belangrijk, wat had iedereen het ontzettend naar hun zin. Ook hier weer iedereen door elkaar en velen die hun oude maten van vroeger weer eens spraken. Onwaarschijnlijk wat een warm bad die club van ons toch is en zeker ook is geweest voor velen! Wat een sfeer, echt genieten voor allemaal!

Tijdens de borrel heeft Jelmer Siersema - namens vele oud-leden - aan de hockeyclub een enorme hoeveelheid fotolijsten aangeboden. Reden daarvoor is het verlies van enorm veel foto' s die in het oude clubhuis hingen (dat in 2003 compleet is afgebrand). Het bestuur is Jelmer en de oud-leden enorm dankbaar voor deze gulle gift en zal met veel plezier het huidige clubhuis gaan behangen met foto's vanuit het verleden en het heden.

Zaterdagavond was dan het grote Lustrumfeest. 400 mensen die hebben genoten, echt genoten! Onder leiding van een geweldige band, LOS, was het tot één uur s'nachts één groot feest. Dit feest blijft vast lang in onze herinnering en laat zien hoe geweldig het kan zijn op Forescate; zo hoort het! En persoonlijk hoop ik dat mensen die nieuw lid zijn op onze club, geinspireerd zijn de afgelopen dagen.

Dank ook aan allen die na dit geweldige feest nog even zijn gebleven om het clubhuis ook weer op te ruimen: niets gaat immers vanzelf op een hockeyvereniging!

Zondagochtend was er een afsluitende brunch met eieren zoeken voor de kinderen. Met een klein, intiem groepje hebben we nagenoten van het fantastische weekend tijdens een heerlijke brunch (met dank aan Albert Heijn Voorschoten en specifiek Leontien Schaap).

Aansluitend hebben alle aanwezigen zich nog één keer kwaad gemaakt en met zijn allen vrijwel alles nog een keer opgeruimd: wat een teamsport!

Nu begint het grote nagenieten! Terwijl we ook gewoon weer gaan trainen en volgend weekend gewoon weer wedstrijden spelen, zoals het hoort op een hockeyclub.

 
 
DANK

Zonder te veel namen te noemen - en bij voorbaat excuses voor sommigen die ik niet noem maar wel veel hebben gedaan - wil ik er toch een paar noemen:

* Allereerst de grootst mogelijke complimenten voor de lustrumcommissie onder leiding van Elly van Kampen. Jullie waren echt geweldig en alle dank gaat uit naar jullie!

* Marije Wiegant, enorm bedankt voor jouw vele werk en afstemming tussen lustrumcommissie en bestuur.

* Jeugdbestuur onder leiding van Constantijn Schaap, jullie waren alle dagen super!

* Barcommissie, wat een werk, bv om in te schatten hoeveel er moest worden ingekocht en hoeveel mensen achter de bar. Een super prestatie van jullie, enorm bedankt!

* Apart wil ik graag een aantal mensen enorm bedanken voor hun vele werk waaronder Dorien van Deursen, Leontien Schaap, Dominique Lingeman, Esther Swen en Aad Bol.

En ik sluit graag en bewust af met het noemen van de 7 ereleden van onze vereniging: mevrouw Reidsma, de heer Burki, Hans Cornelissen, Bas Seelen, Kitty de Jager, Tineke Vrijheid en Aad Bol. Onder andere zij staan symbool voor een vereniging zoals die van ons.

Op dit soort mensen - ereleden maar uiteraard ook leden van verdienste, ex-bestuurders en ex-commissieleden en anderen die altijd veel gedaan hebben voor onze club - draait een vereniging als die van ons.

En laat dit dan ook een oproep zijn aan allen die nu lid zijn van onze vereniging om zich te melden als vrijwilliger! Dat is echt hard nodig, ontzettend leuk om te doen en zie waar het toe kan leiden...

Vriendelijke groet en veel plezier de resterende hockeyweken,

Olivier Kist

Voorzitter

 
 
 
 
 
 

                                  
 
 

terug naar vorige scherm