Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Column van de voorzitter: einde seizoen 2019-2020


Het hockeyseizoen is nu echt afgelopen, een jaar dat in maart een bizarre wending nam, net na de hervatting van de veldcompetitie. Er zullen weinig seizoenen geweest zijn die zo’n stempel op onze club en de hele samenleving hebben gedrukt, behalve dan misschien het afbranden van het oude clubhuis in 2003. De impact op de club was enorm, maar ook de veerkracht van alle leden. Het prachtige complex dat we nu hebben is er een direct gevolg van.

 

Hebben we anno 2020 die veerkracht nog steeds? Als ik terugkijk naar wat er achter de schermen is georganiseerd om alles weer opgestart te krijgen, rekening houdend met de strenge maatregelen, dan is de veerkracht van de vereniging er nog altijd. Wat zegt dat voor de toekomst? Helaas hebben we geen glazen bol, het blijft spannend in deze tijd. We hebben ervaren dat, door samen goede afspraken te maken, we kunnen blijven hockeyen. Natuurlijk ging dat niet vanzelf. Ik wil daarom iedereen die hard heeft gewerkt aan de veilige sportomgeving hartelijk danken. In het bijzonder onze verenigingsmanager Ad de Gruiter, die zeer veel tijd heeft gestoken in de coördinatie van de hervatting van de trainingen en openstelling van het complex. Verder is er op de achtergrond ook hard gewerkt aan de voorbereidingen voor een nieuw seizoen. Samen met de KNHB doen we er alles aan om seizoen 2020-2021 normaal van start te laten gaan.

 

Naast de uitdagingen rondom corona wil ik nog even stil staan bij het overlijden dit seizoen van Tineke Vrijheid-Lamers en Hans Cornelissen, twee ereleden die zeer veel voor Forescate hebben betekend. We hebben beiden al eerder herdacht in een bericht op de site. Wij wensen hun families en dierbaren veel sterkte toe met dit grote gemis.

 

Ik schreef al eerder dit seizoen dat we blijven bouwen aan een sterkere hockeyorganisatie. We willen graag dat alle leden zich goed kunnen ontwikkelen, primair op hockeygebied, maar ook op sociaal terrein. Een teamsport als hockey leert je omgaan met de groep, creëert vriendschappen en geeft toegang tot een verenigingscultuur, die uniek is voor Nederland. De vereniging maak je samen. We investeren daarom graag in onze jeugd en natuurlijk ook onze oudere leden. Een paar jaar geleden zijn we begonnen met meer afstemming binnen de jeugdlijnen door leeftijdsgroepen op hetzelfde tijdstip te laten trainen. Daardoor komt er een beter overzicht van de ontwikkeling van de spelers. Trainers kunnen meer begeleiding krijgen van de Lijntrainers, die weer worden aangestuurd door de manager HTZ. De afgelopen jaren hebben we Stijn de Man van HockeyWerkt als manager gehad. Als organisatie heeft HockeyWerkt veel ervaring in de begeleiding van clubs opgedaan. Een nadeel was de afstand tot het team dat kantoor in Vught houdt, voor Voorschoten is dat net te ver gebleken voor een efficiënte begeleiding. Als manager heeft Stijn veel werk voor ons verzet, hij heeft gedurende 1,5 jaar veel gaten moeten dichtlopen op trainingsgebied, ondanks een gebroken enkel en de Corona perikelen. We zijn hem dankbaar voor zijn inzet voor de club.

 

Komend seizoen gaan we verder met twee bekende gezichten: Joyce Visser als organisatorisch manager HTZ en Tim Pont als operationeel manager HTZ. Joyce heeft in het verleden haar waarde bewezen op het vlak van een strakke organisatie en Tim kennen we als een zeer gedreven trainer en trainersbegeleider. Door organisatie en veldbegeleiding zoveel mogelijk te splitsen verwachten we weer meer aandacht te kunnen besteden aan de complexe uitdaging van kwalitatief goed hockey en veel spelplezier voor iedereen.

De belangrijkste opdracht voor beiden is het maken van een doorlopende leerlijn voor de Forescate jeugd, waar eerste én breedte teams van kunnen profiteren. Daarnaast zullen ze verantwoordelijk zijn voor een goede begeleiding van alle trainers, zodat we binnen de club weer een nieuwe lichting talent én inspirerende trainers kweken. We zullen geduld moeten hebben voor we daarvan de vruchten kunnen plukken. Het zal een proces van jaren worden, maar het goede nieuws is, we zijn er de afgelopen jaren al stukje bij beetje mee gestart.

Verder mogen we twee nieuwe gezichten verwelkomen voor de begeleiding van het eerste dames en heren team. Voor Dames 1 is Daniel Hulkenberg aangetrokken als trainer-coach en voor Heren 1 komt Robbert-Paul Aalbregt. Een bericht met de achtergrond van Daniel en Robbert-Paul heeft eerder op onze site en social media gestaan.

 

Inmiddels is ook het 3e Forescate magazine gepubliceerd. Het heeft een tijd geduurd voordat we een compleet magazine konden uitgeven. Ondanks de goede voorbereidingen van de vorige communicatiecommissieleden Cassandra Appelman, Femke Wouters en Freddy Blommers, hadden we niet genoeg mensen om aan de commerciële kant het magazine voor elkaar te krijgen. Door de corona-crisis hebben we voor een andere aanpak gekozen, een online magazine met gratis advertentieruimte voor onze financiële supporters: Onze sponsoren. In deze moeilijke tijden verdienen zij onze steun, waar we onder normale omstandigheden door hen geholpen worden om hockey toegankelijk en aantrekkelijk te houden. Zonder hun steun in al die jaren zou de sport duurder zijn, of de faciliteiten op de club minder. Communicerende vaten wat mij betreft. Namens alle leden wil ik al onze sponsoren nogmaals bedanken voor hun steun.

Voor de opmaak van het magazine wil ik de oude communicatiecommissie-leden, de sponsoren, de huidige communicatiecommissie van Marijn Kastelein en Marc Bovenkerk en Paul Lodewick van harte danken. We hopen dat er een aantrekkelijk magazine op de digitale deurmat ligt. KLIK hier voor link naar magazine

 

Voor komend jaar hoop ik vooral dat we de voorzichtigheid kunnen vasthouden die we de afgelopen maanden met elkaar hebben kunnen opbrengen voor een gezonde samenleving en een veilig sportklimaat. Als we dat kunnen volhouden, dan zullen we wellicht ook andere activiteiten kunnen uitbreiden en wie weet, weer grotere sociale evenementen mogen organiseren. Maar eerst even van de zomer genieten. De vrijwilligers die achter de schermen heel actief zijn gebleven mogen even uitrusten.

 

Martijn Schoonhoven
Voorzitter

 

 
 

terug naar vorige scherm