Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Terugblik voorcompetitie jeugdteams 2021

De voorcompetitie zit er op en wat was het fijn dat we weer wedstrijden als vanouds konden spelen. Lekker strijden tegen clubs in het land. Het was wel weer even wennen dat er soms erg vroeg (rond 07:00 uur) verzameld moest worden óf dat de teams pas weer laat thuis waren (rond 19:00 uur). Maar wat was het lekker; gewoon weer met publiek en een drankje naderhand. We duimen dat het zo blijft en hopen dat over niet al te lange tijd alles nog gezelliger mag worden.


In totaal zijn er door onze ABCD-teams 180 wedstrijden gespeeld. Het resultaat mocht er in veel lijnen zijn en we gaan ervan uit dat in de tussencompetitie alle teams nog beter passende tegenstanders zullen tegenkomen. Onze 86 thuiswedstrijden hadden niet gespeeld kunnen worden zonder scheidsrechters. Een simpel rekensommetje leert dat zij 172 keer in actie mochten komen. We willen de scheidsrechters en de commissie hier hartelijk voor bedanken!

 

Vanuit de HTZ junior commissie is er met veel enthousiasme een korte terugblik per lijn over de herfstperiode gegeven.



BSN-Lijn

De BSN-teams zijn verheugd om weer in de reguliere competities te spelen en vinden het ook geweldig om de ouders terug te hebben langs de lijn.

 

Het MA6-team had een ijzersterke start van het jaar en eindigde als eerste in de voorcompetitie. Gefeliciteerd meiden, wat een schitterende prestatie!

 

Het MB7 team heeft een aantal zeer spannende en zwaarbevochten wedstrijden achter de rug en eindigde uiteindelijk als derde in de voorcompetitie.

 

De C7- en C8-teams hebben een aantal spannende wedstrijden gespeeld waar er door beide teams veel gescoord werd. Deze ploegen hebben veel spelers die net met hockey zijn begonnen, of vorig jaar geen kans hebben gekregen om competitief te spelen en het was opvallend om te zien hoeveel progressie er in de eerste 5 wedstrijden van het seizoen al was.



Meisjes D-lijn:
MD1 begonnen top, de eerste potjes werden dik gewonnen maar daarna kregen we het zwaar. De vleugels die er waren tijdens de oefenwedstrijden voor en na de zomer moeten weer hervonden worden en dat zal na de poule-indeling vast lukken! Het team heeft het fijn met elkaar en de coaches. De eerstejaars meiden komen goed mee op het grote veld!

 

Voor MD2 was het een pittige competitie. We moesten even wennen aan elkaar en dat is te zien in de uitslagen van de wedstrijden. De inzet van de meiden en coaches zal vast zijn vruchten gaan afwerpen in de tussencompetitie.

 

Binnen MD3 hebben we veel progressie gemaakt. Dit was goed te zien tijdens onze laatste competitiewedstrijd. We verloren met 1-2 van LOHC maar bij de eerste oefenwedstrijd verloren we met 11-0 van ditzelfde team. We gaan deze stijgende lijn lekker voortzetten!

 

Bij MD4 werd beroep gedaan op ons karakter: rug recht houden en kop op! Het niveau van onze tegenstanders oversteeg helaas het onze. We zijn er snel een hechte groep van geworden en kijken uit naar spannende wedstrijden in de tussencompetitie.

 

Met MD5 hebben we het zwaar voor de kiezen gekregen. We moesten als volledig eerstejaars D team nog behoorlijk wennen aan spelen op een heel veld. Gelukkig hebben we toptrainers die ons helpen bij de verdere ontwikkeling van ons spel. Daarnaast hebben we samen met onze coaches en managers een feestteam, dus aan teamuitjes zal het ons dit jaar niet ontbreken.


Jongens D-lijn:
De jongens D zijn lekker van start gegaan. JD1 haalde in de 1e klasse een mooie 2e positie en JD2 heeft in de 2e klasse ook een mooie 2e positie behaald. JD3 en JD4 eindigden respectievelijk in de 3e en 4e klasse iets onder de middenmoot. Voor alle 1e jaars D spelers was het even wennen om op een groot veld te spelen. Maar na een paar wedstrijden waren ze daar ook meer aan gewend en kwamen de teams door het ontwikkelde positiespel beter uit de verf. Bij de trainingen was er natuurlijk dan ook altijd een goede opkomst. Naast het veld zijn de eerste gezellige team bijeenkomsten geweest.


We kijken uit naar de volgende competitiereeks met vast net zo veel enthousiasme op het veld als bij de voorcompetitie. Het is fijn dat de ouders weer kunnen kijken; gezellig met z'n allen langs de lijn!

 



Meisjes C-lijn:
Onze 6 teams van de meiden C-lijn keken er naar uit: de start van een nieuw seizoen zondergrote beperkingen. De teams hadden voor de zomervakantie al met elkaar kennisgemaakt. Leuk om te zien dat de meeste meiden elkaar al kennen vanuit het spelen in de MD-lijn. De 6 teams hebben het heel goed gedaan. De teams zijn 1e, 3e of 4e in hun poule geworden. Geen laatste plekken, dus echt supergoed gedaan en op naar nog meer mooie wedstrijden die gepland staan. Er mogen weer toeschouwers komen kijken, dus kom allemaal gezellig op de club naar je dochter (of zoon) kijken op de zaterdag!!


Jongens C-lijn:
Na de zomervakantie mochten we weer starten met de competitie en dit seizoen mogen de ouders er ook weer zijn om de jongens aan te moedigen!! Alle 4 de jongens C teams hebben een leuk en gezellig team. Doordat we een jongens C lijn hebben met kleine teams moet er helaas veel geleend worden uit andere teams maar dit doet elk team met overgave en ze zijn allemaal bereid om elkaar te helpen!

 

De JC4 is een jong team met allemaal eerstejaars C jongens en het team heeft dit seizoen een extra uitdaging door hun luxe "probleem” van het hebben van 2 keepers. Dit is door het team heel goed opgepakt, ze hebben heerlijk gehockeyd en hebben er heel veel zin in! Helaas hadden ze wel een hele zware poule waardoor er veel verloren werd, na de herfstvakantie starten ze met nieuwe tegenstanders en hopen we dat er meer teams van het zelfde niveau bij ze in de poule zitten.

 

De JC3 heeft een hele mooie voorcompetitie gehockeyd en een leuke poule waar alle teams leuk aan elkaar gewaagd waren de jongens hebben elkaar helemaal gevonden, ze zijn heel netjes 2e zijn geworden in hun poule.

 

De JC2 heeft een wat rommelige start gehad doordat hun trainer coach helaas al aan het begin van de competitie zijn taken heeft moeten neerleggen wat het team en de club heel jammer vinden verder hebben de jongens een lekkere start gehad en heerlijk gehockeyd ook bij de JC2 waren de teams aardig aan elkaar gewaagd.

 

De JC1 speelde hun eerste wedstrijd bij de start van het seizoen gelijk waarmee ze ook gelijk de zwaarste wedstrijd uit hun competitie achter de rug hadden en ze daarna wat minder sterke tegenstanders tegenover zich hadden staan. Voor aanvang van de laatste wedstrijd stonden ze 1e op doelsaldo, hun indirecte tegenstander won die middag hun wedstrijd dit betekende dat ze hun laatste wedstrijd ook moesten winnen om 1e in de poule te blijven en dit hebben ze zeer overtuigend gedaan!!

Jongens heel veel hockey plezier en succes in de volgende periode!!

 



Meisjes B-lijn
Ook in de MB-lijn is iedereen weer blij dat er weer ‘gewoon’ gehockeyd wordt. Teams hadden voor de zomer al met elkaar getraind, dus er kon ‘doorgepakt’ worden. Iedereen ging voortvarend aan de slag. Na een paar weken competitie kwamen er helaas wat blessures. De vele blessures betekende dat er veel ingevallen moest worden bij elkaar, ook vanuit de C-lijn. Gelukkig kon dit in de meeste gevallen worden opgelost. Na de herfstvakantie gaan we weer lekker aan de slag in de nieuwe indeling met hopelijk minder blessures zodat de teams weer op volle sterkte kunnen spelen.

 

Jongens B-lijn
De jongens uit de B lijn zijn deze voorcompetitie vol enthousiasme gestart. We zijn blij dat de wedstrijduitslagen weer ergens voor mee tellen en dus waren we ook als vanouds fanatiek. Lekker hoog tempo en elkaar steeds beter wetend te vinden op het veld, en ook daarbuiten. De sfeer in de teams is goed en dat zie je terug in de resultaten. Alle drie de teams hebben goed stand gehouden aan de bovenkant van hun poule en zullen na de herfst dan ook weer volop mee doen in de strijd om de eerste positie.

 



Meisjes A-Lijn
MA1 heeft het goed gedaan! Ze hebben met veel plezier hard gewerkt. Samen met hun coaches Anouk Zonneveld en Jenna van der Kruk hebben ze de 3e plek behaald in de voor-competitie. Vol goede moed starten wij de nieuwe competitie in een leuke uitdagende poule vol kansen!

MA2 is de voorcompetitie vol enthousiasme en ambitie ingegaan. Ze lagen goed op koers om een klasse hoger te gaan spelen, wat -ondanks ijzeren wilskracht, teamspirit, toptrainers, supercoach en mooi spel- op doelsaldo helaas net niet is gelukt. Dat was even balen, maar onze toppers gaan met veel zin de strijd aan in het vervolg van de competitie.

 

MA3 heeft een geweldige start gemaakt dit seizoen. Alle wedstrijden ruim gewonnen door goed samenspel en doorzettingsvermogen. Kortom de echte teamspirit. Dat smaakt naar meer. MA3 is er klaar voor.

 

MA4 is de voorcompetitie leuk begonnen met een gezellige BBQ en volleybalwedstrijd in de tuin bij coach Hendrik Jan. Coach Leo pakte de technische en tactische voorbereiding serieus aan. Helaas werd de kampioenswedstrijd tegen Alecto verloren maar de MA4 sluit af met een mooie welverdiende tweede plaats.

 

MA5 Al aan het begin van de voorcompetitie hebben de meiden van de MA5 helaas afscheid moeten nemen van één van hun teamgenootjes. Desondanks hebben we een leuke voorcompetitie gespeeld waarin we als derde zijn geëindigd. We hebben leuke wedstrijden gespeeld, gewonnen en verloren, mooie doelpunten gemaakt en strafcorners die tijdens de training zijn geoefend werden zeer effectief benut tijdens de wedstrijden! Op naar een leuke vervolgcompetitie waarin we weer nieuwe teams zullen tegenkomen.

 


Jongens A-lijn
Het seizoen voor JA1 begon rommelig maar gelukkig sprong Steven Altenburg met verve in als interim trainer-coach. Vanuit H1 is de vacature vervolgens structureel ingevuld en zijn Jesper Knoester en Noud Stikkelorum de coach en trainer geworden. Onze jongens hebben laten zien een volwassen groep te zijn en hebben zich super goed staande gehouden in de voorcompetitie: ze zijn knap 3e geworden in de landelijke subtop klasse. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen!

 

De jongens van de A2 hebben in de voorcompetitie heel fanatiek gespeeld. De wedstrijden waren voor de supporters geweldig om te zien. De jongens zijn, na een spannende laatste wedstrijd tegen de nummer 2, geëindigd op de 1ste plaats in de voorcompetitie! Kampioen, een resultaat van de A2 om trots op te zijn!

 

JA3 had de lekkerste snacks dit seizoen na een heerlijke regenbui waar we immuun voor bleken dankzij het aanstekelijke enthousiasme van onze invallers. Met veel plezier en teamspirit zien we wel waar we eindigen in de eindstand.

 
Bijlage: Terugblikvoorcompetitiejeugd2021.pdf
 

terug naar vorige scherm