Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Wedstrijdverslag MHC Forescate MO14-1
De meiden van Forescate MO14-1 hebben op 8 oktober een thriller van een wedstrijd gespeeld tegen mede-koploper Alphen MO14-1. Na vier wedstrijden en even zoveel overwinningen voor beide teams moest de laatste wedstrijd de beslissing brengen wie er Herfstkampioen werd.

Alphen had een psychologisch voordeel. Ze hadden in augustus al van Forescate vriendschappelijk gewonnen en nog belangrijker, ze hadden ook een beter doelsaldo. Een gelijkspel was voor de gasten genoeg. Maar Forescate speelde thuis en het team gecoacht door Anne Timmer en getraind door Elise van Pijlen heeft het niveau in 6 weken tijd aardig opgekrikt. De verdere begeleiding wordt verzorgd door teammanager Ilse van der Zalm-del Prado  en assistent coach Ruben Brouwer.

Er ontstond in het eerste kwart een wedstrijd die in evenwicht was. Alphen kreeg dan één strafcorner en Forescate had eenmaal een mooie uitval, maar de kansen waren verder schaars. Ook in het tweede kwart waren de verschillen klein en speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld.  Een strafcorner van Forescate leek kansrijk, maar een misslag volgde en een scherpe voorzet van Liz van Zonneveld ging voorlangs voordat één van de spitsen kon intippen. Een strafcorner van Alphen werd keurig geweerd door keepster Isis van der Gaag. Een tweede strafcorner van Forescate werd door Arlette van Paassen goed ingeschoten maar door de Alphense keepster gered. Zo bleef het tot de rust 0-0 en Anne Timmer kon even nieuwe instructies geven aan het team.

Het derde kwart begon met al snel een kans voor Carlien Roos en Eveline Reenalda. Maar opnieuw de keepster lag in de weg en ook een mooie voorzet van tweelingzus Fleur Reenalda kon niet worden afgewerkt. Ook Alphen kreeg kansjes, maar Norah Brouwer en Lisanne Meek gaven goed leiding aan de defensie. Isis van der Gaag maakte nog een strafcorner onschadelijk en was alert uit de goal bij een dieptebal van Alphen.

De wedstrijd werd steeds intenser en beide ploegen weigerden op te geven. Een mooie spannende pot hockey met in het vierde kwart opeens wel goals. Alphen drukte Forescate naar achter maar kreeg de deksel op hun neus. Twee razendsnelle counters werden door Evelien Blom listig en gedecideerd afgemaakt. En waar de assist van Eveline Renalda bij de tweede goal volgens de ‘kenners’ een plaatje was. Ontlading volgde na beide goals, maar het was ondanks de 2-0 stand nog niet gespeeld. Want Alphen kwam al snel op 2-1 uit een strafbal en dat gaf onze gasten ook weer meer hoop.

Voor iedere meter werd geknokt door 22 speelsters in het veld en Forescate leek het einde te halen met een 2-1 stand op het bord. Alphen drong aan maar Forescate bleef baas in eigen cirkel. Maar in de laatste minuut viel dan toch de gelijkmaker. Een Alphense middenvelder maakte een prachtig rush van 50 meter en kon tot teleurstelling van onze blauwen de 2-2 binnen slaan.
Een domper vlak voor tijd maar ook weer niet onverdiend te noemen als we de hele wedstrijd overzien. De M014-1 heeft in ieder geval goed gespeeld en met het hart gestreden tegen deze tegenstander. 2-2 is een goed resultaat tegen deze sterke ploeg en we kunnen de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.