Forescate MO12-2 brengt kleur aan een grijze dag
Voor de vierde wedstrijd van de lentecompetitie ontving MO12-2 tegenstander HBR onder een lichtgrijs wolkendek op een dampig veld. Deze omstandigheden hadden echter geen enkel vat op de speelsters en hun onverstoorbaar vrolijke inzet werd uiteindelijk beloond met een mooie 3-1 zege. Een uitslag die iemand die de eerste tien minuten van de wedstrijd had bekeken nooit had voorspeld.

Bij het betreden van het veld leek de tegenstander natuurlijk te bestaan uit enorm uit de kluiten gewassen types van bijna volwassen leeftijd. De speelsters van Forescate begonnen daardoor voorzichtig en lieten zich bij de eerste aanval overrompelen waardoor ze direct 0-1 achter stonden. Er volgden ook nog eens snel drie strafcorners tegen waarbij keepster Femke haar kunsten kon laten zien en Louise Z. onverschrokken uitliep om zo het gevaar af te wenden.

Coach Lotte gaf in de rust de speelsters enkele tactische aanwijzingen en riep ze op de kalmte te bewaren en hun eigen spel te spelen. Deze korte pep-talk wierp zijn vruchten af want in het tweede kwart begon Forescate kansen te ontwikkelen door de bal volgens het boekje over rechts van verdediger Anna via middenvelder Rinske naar voorspeler Josephine te spelen. Een goal wilde er echter nog niet vallen. Gelukkig gebeurde dit ook niet bij HBR die in dit kwart enkele gevaarlijk mooie aanvallen hadden die kundig werden weggewerkt door verdedigers Louise O. en Feline.

In de rust werden de speelsters verder verkwikt door appeltjes met kaneel meegebracht door helaas geblesseerde teamgenoot Suze. Het derde kwart begon Forescate meteen goed met een strafcorner voor die bijna tot een goal leidde. Gelukkig was het even later dan toch zo ver: via een voorzet van spits Otteline wist voorspeler Emily de bal in het goal van Berkel te tippen en stond het 1-1. Met deze spannende stand gingen de teams de laatste korte rust in.

Het vierde kwart begon met een strafcorner tegen waarbij goed werd samengewerkt en de bal tot ieders grote opluchting door verdediger Sasja van de lijn werd getikt. Via middenvelder Lies startte vervolgens de counter voor Forescate. De speelsters openden een offensief op het goal van HBR waarbij het uiteindelijk middenvelder Noortje lukte om vanuit een mooie turn te scoren. Een 2-1 op het scorebord geeft echter nog geen reden tot ontspanning op, maar vooral ook langs, het veld. Gelukkig was daar voorspeler Fien die de bal meekreeg van middenvelder Florine en uit de loop haar mooiste goal tot nu toe maakte en de stand tot 3-1 bracht. De strafcorner tegen op het eindsignaal kon de feestvreugde natuurlijk niet meer dempen. Nadat HBR’s doelpoging naast werd geschoten gingen de speelsters juichend richting het clubgebouw voor een glaasje limo met HBR.