Verslag Forescate MO18-2 tegen Alecto MO18-3

Op zaterdag 22 april spelen de meiden van Forescate uit Voorschoten en Alecto uit Leiderdorp voor de tweede keer in deze competitie tegen elkaar. Daarom weten we dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. De vraag of we het vandaag droog gaan houden, kunnen we al snel met ‘nee’ beantwoorden. Voor nu zijn het nog kleine druppels, maar Buienradar belooft weinig goeds.

Na een rustige start, wordt het tempo in de wedstrijd al snel opgevoerd en is er een eerste strafcorner voor Forescate. Behalve een snelle counter van Alecto komt daar niets uit.  Beide teams komen een wel dicht bij een goal maar in het eerste kwart wordt er nog niet gescoord.

Als het tweede kwart begint, stopt het met zachtjes regenen. Het water komt inmiddels met bakken uit de hemel. Forescate begint langzamerhand de druk in de wedstrijd op te voeren maar kansen worden niet verzilverd. Ook Alecto is een paar keer gevaarlijk dicht bij een goal. Forescate mist haar vaste keepster vandaag maar de invalster staat op scherp. Het eerste doelpunt dat valt, is voor Forescate. Aan het einde van de eerste helft is Alecto heel dicht bij de gelijkmaker maar de bal wordt op het nippertje geblokkeerd door een verdedigster van Forescate. Forescate gaat de rust in met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft gaat van start en Forescate creëert direct een mooie kans maar de bal gaat net over. De Voorschotense meiden voeren de druk verder op maar de verdediging van Alecto houdt goed stand. Forescate mag weer een strafcorner nemen maar die wordt netjes weggewerkt door Alecto. Dan breekt Forescate breekt uit! Is het een goal? Nee, wel weer een strafcorner. Maar er wordt wederom goed verdedigd door Alecto. Al snel volgt strafcorner nummer vier, die gaat net naast. Ook uit de vijfde strafcorner voor Forescate volgt geen goal.

Als het vierde kwart begint, staat het nog steeds 1-0. Terwijl de ouders langs de lijn inmiddels staan te klappertanden van de kou, houden de dames op het veld de vaart er goed in en knokken ze flink door. Strafcorners nummers zes, zeven en acht worden genomen door Forescate, zonder resultaat. Maar dan wordt er een strafbal gegeven aan Voorschoten. En die gaat er koelbloedig in. 2-0 voor Forescate. Alecto geeft zeker nog niet op en de dames uit Leiderdorp creëren nog een paar mooie kansen. Maar de stand blijft 2-0. Winst voor Forescate.