Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
VOORBESCHOUWING: Spannende nacompetitie Heren 1

Forescate staat voor een intensieve hockeyweek met tal van uiteen-lopende activiteiten.
Vrijdag 5 juni wordt het B-toernooi gehouden op onze velden met aansluitend een feest voor de deelnemers.
Heren 1 staat voor de uitdaging om op zaterdag 6 juni in Amersfoort het eerste deel van de missie "behoud eersteklasserschap”goed af te ronden.Daar treft het de 3 andere nummers 11 uit de eerste klasse. De eerste wedstrijd speelt Heren 1 om 18.00 uur tegen Haarlem. Op Adegeest vindt overdag voor 40 teams de landelijke KNHB Jongste Jeugd dag plaats, die door Forescate wordt georganiseerd.
Zondag 7 juni is er een zeer gevarieerd programma. Op de eerste plaats is het de laatste competitieronde voor de senioren en veteranen en vindt vanaf 09.30 uur het C-toernooi plaats bij Forescate. Dames 1 speelt om 12.45 uur thuis tegen Dordrecht waarna Heren 1 het opneemt tegen Heren 2 in het kader van het afscheid van diverse spelers. Vervolgens worden onze 9 kampioenenteams gehuldigd om 15.45 uur en vindt vanaf 16.00 uur de vrijwilligersborrel plaats en een swingend Saté-Dansant voor onze leden. Ook volgende week is het een drukte van belang op ons sportpark.

 

Vrijdag 5 juni B-toernooi

Paul Engels is een druk bezet man dezer dagen, want hij heeft de verantwoordelijkheid over diverse toernooien op Sportpark Adegeest. Vrijdag 5 juni wordt een B-toernooi georganiseerd door Forescate vanaf 17.00 uur met in de avonduren een feest voor de deelnemende teams.

 

Zaterdag 6 juni: Heren 1

Doordat EMHC uit Eindhoven een fusie aangaat, zal het komend seizoen geen eerste elftal meer op de been brengen. Deze vrijkomende plek zou naar Forescate Heren 1 kunnen gaan, mits het de nacompetitie wint. Zaterdag 6 juni wordt op de velden van hockeyclub Amersfoort MHC (Sportpark "Birkhoven", Barchman Wuytierslaan 234, 3819 AC Amersfoort; dit is vlak bij het dierenpark) de eerste ronde gespeeld. Forescate treft daar de andere nummers 11 uit de eerste klasse (Haarlem, Geel-Zwart en Deventer) die in wedstrijden van 2x20 minuten zullen uitmaken wie zicht winnaar van deze poule mag noemen. Een week later spelen de 4 nummers 3 uit de tweede klasse in Amersfoort hun nacompetitiepoule. De beide poulewinnaars treffen elkaar op 21 juni bij Kampong in Utrecht en spelen daar een finalewedstrijd (2x35 minuten) voor 1 plek in de eerste klasse.

 

De achterdeur staat dus open voor Heren 1 om toch nog degradatie naar de tweede klasse te voorkomen. De formatie van Willem Kauffmann heeft in de sterke eerste klasse B veel geleerd, 17 punten behaald, maar kwam net tekort voor plek 10. Haarlem en Deventer hadden het in hun eerste klasse erg lastig en behaalden aanzienlijk minder punten dan Forescate. Dat kan niet gezegd worden van Groen-Zwart uit Veghel, dat liefst 23 punten verzamelde maar op basis van het aantal gewonnen duels op plek 11 eindigde in de zuidelijke eerste klasse. Hopelijk weten veel Voorschotenaren de weg naar Amersfoort te vinden om Heren 1 morele steun te bieden, maar zullen dat op eigen gelegenheid moeten doen, want er is besloten geen Forescate-bus te laten rijden. Forescate begint de nacompetitie om 18.00 uur met een duel tegen Haarlem. Succes, mannen !!

 

Programma:

18.00 uur Forescate H1-Haarlem H1

19.30 uur Ronde 2

21.00 uur Ronde 3

 

Landelijke KNHB Jongste Jeugddag (E-jeugd)

Maarliefst 40 E-teams geven acte de presence op de landelijke KNHB Jongste Jeugdddag, waarbij Forescate dit evenement organiseert voor de E-jeugd op ons sportpark Adegeest op zaterdag 6 juni. Elders op onze site staat aanvullende informatie met de inhoud van het toernooiboekje en andere wetenswaardige informatie. Dank aan onze cluborganisatoren die dit evenement mogelijk maken vanaf 09.30 uur.


Programma zondag 7 juni

Een zeer gevarieerd programma op zondag 7 juni. Wat te denken van het C-toernooi van Forescate, dat inmiddels een traditie geworden onder leiding van Paul Engels. Vanaf 09.30 uur wordt op verschillende velden door diverse clubs gestreden om de eer met de bijbehorende gezelligheid. Dames 2 speelt om 11.00 uur thuis tegen Roomburg Om 12.45 uur werkt Dames 1 de laatste competitiewedstrijd af tegen Dordrecht. Forescate eindigt zelf netjes in het linkerrijtje, maar de belangen zijn groter voor onze bezoekers, die bij winst promoveren naar de eerste klasse. Bij ieder ander resultaat is Dordrecht afhankelijk van concurrent Etten Leur. De eerste wedstrijd in Dordrecht was van uitstekend gehalte en eindigde in een gelijkspel. Dames 1 zal er veel aan gelegen zijn om zijn sportieve plicht te vervullen. Heren 1 speelt om 14.30 uur een wedstrijd tegen Heren 2. Voor Alrik Kielman, Maurits Lindner, Gijs Brons en Frank Vos betekent dit dat zij hun ‘afscheidswedstrijd’ spelen voor Heren 1 tegen hun toekomstige ploeggenoten en daar zal natuurlijk bij stil worden gestaan. Ook voor Maurits van der Tas en Murk de Roos is het voorlopig hun laatste optreden in Heren 1. Paul van Pelt neemt na jarenlange trouwe dienst afscheid als teammanager. Om 15.45 uur is het tijd voor de kampioenenhuldiging. Daarbij worden de kampioenen van Forescate gehuldigd en ook op dat spektakel zullen veel mensen afkomen. In willekeurige volgorde gaat dit om DDA, Heren 3, Dames 3, MD3, MD4, JD1, JC1, MB1 en MA1. Vanaf 16.00 uur start de vrijwilligersborrel voor alle clubmensen die weer een seizoen lang belangeloos in de weer zijn geweest voor hun club om alles in goede banen te leiden. Daarnaast zijn alle leden weer welkom om vanaf 16.00 uur onze afsluitende Saté Dansant bij te wonen.

 

Hoewel er na 7 juni nog volop selectiewedstrijden worden gespeeld en andere evenementen plaatsvinden, zit voor wat betreft de competitie het seizoen 2014/2015 er op. Natuurlijk hopen we nog wel 1 duel van Heren 1 mee te maken op 21 juni. Het was enerverend met tal van memorabele momenten en natuurlijk ging er ook wel eens iets mis. Voor een club van bijna 1.300 leden is dat ook niet vreemd, maar we proberen door al deze ervaringen komend seizoen als club nog beter voor de dag te komen.

 

Vanaf deze plek wil ik alle vrijwilligers, trainers, sponsors, spelers, speelsters en families danken voor een mooi hockeyseizoen 2014/2015. Eens te meer is ons motto bewezen:”Forescate maak je samen sterk”. Laten we proberen om ook de maand juni in stijl af te sluiten met alle uitdagingen die daar nog op ons liggen te wachten.

 

Jelle Raap

Voorzitter MHC Forescate

 
 

terug naar vorige scherm