Forescate D1 – Rapid D1 28 nov 2021

Zondag was het dan zover: de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. We troffen Rapid D1 op ons eigen veld. Ook deze zondag was weer een belangrijke pot om de aansluiting met de top 4 te behouden.

Helaas hebben wij deze wedstrijd zonder publiek moeten spelen, maar een aantal trouwe supporters hebben ons via de livestream gevolgd.

Het eerste kwart begon goed. We waren strijdlustig en hadden veel kansen, alleen werden deze niet benut. Onze strafcorners wist de keeper van Rapid goed te houden. In het tweede kwart kwam Rapid dan ook feller terug en creëerden spannende momenten. Wij lieten ons daarentegen van een mindere kant zien. Zo kregen zij in dit kwart dan ook een strafcorner, waarna ze vanuit een rebound scoorde: 0-1. Gelukkig scoorde Milou Raap net voor het einde van het tweede kwart de gelijkmaker, na een sprintje op de achterlijn wist ze de bal in het goal te spelen. We gingen de rust in met 1-1.

In de rust sprak Daniël ons stevig toe, we moesten echt beter gaan spelen. Zo gezegd, zo gedaan. We begonnen het derde kwart gelijk een stuk beter en zaten er weer lekker in. Zo kregen wij opnieuw een strafcorner. De verdedigster van Rapid wist het zicht van haar eigen keepster te blokkeren en zo kon Anouk Zonneveld de bal er ongezien in slepen: 2-1. In het vierde en laatste kwart scoorde Anouk Zonneveld opnieuw vanuit een strafcorner. Dit zorgde voor een eindstand van 3-1 op het scorebord!

Met deze score en 3 punten die we in Voorschoten houden, sluiten we de eerste competitiehelft af. We gaan de winterstop in met 2 punten achter de koploper. Hopelijk zien we jullie op 13 maart weer langs de lijn, waar we de tweede seizoenshelft thuis openen tegen Roomburg D1.