Wedstrijdverslag Dames 1 tegen Westerpark op 13 november

Na de winst van vrijdag in de Silver Cup, was het zondag 13 november alweer tijd voor de volgende wedstrijd. Op een heerlijke hockey-dag stond Westerpark op het programma voor Forescate. Met 2 plekken verschil, in het voordeel van de dames uit Voorschoten, waren zij gebrand om te punten mee naar huis te nemen.

Forescate begon voortvarend aan de wedstrijd. Al vroeg in het eerste kwart gaf Anouk van Zonneveld een pass vanaf het middenveld voor in de cirkel. De bal bereikte Esther van Zonneveld, zij speelde de keeper uit en maakte de 0-1. Deze gouden combinatie herhaalde zich een paar minuten later. Anouk van Zonneveld scoopte de bal richting Esther van Zonneveld. Zij liep langs de achterlijn, trok de bal naar binnen en sloeg de bal in de goal; 0-2. In de laatste minuut van het eerste kwart kreeg Westerpark een strafcorner, via een tip vloog de bal het dak in. Met 1-2 gingen we naar de kant.

Het vervolg van de wedstrijd was rommelig en ging alle kanten op, zowel Westerpark als Forescate hadden enkele kansen. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Westerpark wederom een strafcorner waarna er werd afgefloten. Forescate werkte de bal weg, maar op een dubieuze wijze kregen de dames nog een strafcorner tegen. Ook deze werd keurig weggewerkt, weer waren het de scheidsrechters die Westerpark nog een kans gaven. De derde strafcorner werd ook gestopt, waarna de dames van Forescate de winst konden vieren!

Met deze winst is Forescate van plek 9 naar plek 6 gestegen. De teams uit competitie staan dichtbij elkaar, dus winst volgende week is nodig om wat comfortabeler de winter in te gaan. Komen jullie de dames tegen Rijswijk naar de winst juichen? Om 12:45 start de wedstrijd van de dames, om 14:45 spelen de heren een pot tegen de mannen van Rijswijk en erna zal een TD plaatsvinden met muziek van DJ Taktak.