Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Forescate Heren 1 deelt eerste klap uit

In een geweldige ambiance op Sportpark Adegeest heeft Forescate Heren 1 op woensdag 7 juni in de beslissende play-offs voor 1 plek in de Overgangsklasse Zoetermeer met 2-1 verslagen. Het was de eerste wedstrijd in de "best-of-three”, maar zoals bekend is de eerste klap een daalder waard.

 

De sfeer zat er al snel goed in, want een kleine 1.000 supporters omringden het Voorschotense hockeyhoofdveld en dat is nog niet al te vaak voorgekomen in de Forescate-historie. De Voorschotense harde kern zorgde voor een enorm blauw rookgordijn en luide toeters begeleidden de spelers bij de opkomst naar de middenlijn. Jelle Wisman, DJ van dienst, zorgde voor opzwepende muziek waardoor alle ingrediënten voor een heerlijke hockeyavond aanwezig waren.
Coach Robbert Paul Aalbregt kon niet beschikken over Noud Stikkelorum en Machiel van der Linde. Zijn tactische concept klopte echter uitstekend en de organisatie stond als een huis. Het zware drieluik tegen GHBS in de vorige ronde leken de spelers echter goed te hebben verwerkt. Desalniettemin speelden zenuwen Forescate toch parten in de openingsfase.

 

Zoetermeer, dat ondanks een sterke 2e competitiehelft als 10e was gefinisht in de Overgangsklasse,was als eerste bij de les en scoorde al redelijk vroeg in de wedstrijd de 0-1. Forescate raakte niet van slag en toonde zich mentaal sterk. De eerste strafcorner van specialist Derek Neijzen betekende de 1-1, al leek de Zoetermeerse goalie enigszins verrast door de ogenschijnlijk houdbare sleeppush. Het gejuich van de aanhang van de thuisclub was tot ver in de wijk hoorbaar. Een sublieme pass van de sterk spelende Yannick van der Haas kwam bij de vrijstaande Ruben Diemel, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. Het weerhield Forescate er niet van om met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan. Een splijtende pass van Romano van der Hooft bereikte Duco Aalbregt, die met een weergaloze actie de 2-1 aantekende. Een pareltje!

 

Ook in de tweede helft had Zoetermeer wat meer balbezit, maar de beste kansen waren toch voor Forescate. Thomas Bemelmans, Lars Knoester en Julius Verhaar waren dicht bij de derde goal, maar benutten de kansen niet. Ook Derek Neijzen mocht nog enkele malen vanaf kop cirkel aanleggen, maar de bevrijdende 3etreffer viel niet. Tussendoor was het bij vlagen genieten van technische hoogstandjes van Tycho Engelen, Julius Verhaar, Ruben Diemel, Yannick van der Haas en Duco Aalbregt, maar ook de onverzettelijkheid van spelers als aanvoerder Lars Knoester en Rens Otto sprak boekdelen. Zoetermeer zette in het laatste kwart aan, maar bracht doelman Rens Cassee zelden in de problemen. Het werd penibel in de slotminuten toen de gasten enkele strafcorners kregen, waarvan er ook 1 doel trof. Het prima leidende arbitrale duo had na beraad echter een overtreding geconstateerd en keurde de 2-2 af. Forescate bleef overeind en sleepte de zwaarbevochten 2-1 zege uit het vuur.

 

Een daverend applaus daalde op de thuisploeg neer bij de ereronde na afloop en de muziek deed de rest. De prestaties en de sfeer met de massaal opgekomen aanhang van Forescate en de meegereisde Zoetermeerse supporters was fantastische PR voor de hockeysport in et algemeen en in Voorschoten in het bijzonder.

 


En nu?

Zoetermeer heeft de eerste slag verloren, maar is natuurlijk nog niet verslagen. De groenhemden zullen wel een mentaal tikje hebben gekregen en we zullen zaterdag zien of dat doorwerkt. Forescate weet dat er zaterdag 10 juni een loodzware uitwedstrijd op het programma staat om 16.00 uur op het Van Tuyll sportpark in Zoetermeer waar zaterdag door omstandigheden nauwelijks parkeerruimte is. Natuurlijk zal de formatie van Robbert Paul Aalbregt worden gesteund door vele Voorschotenaren, die met eigen ogen willen zien of Forescate H1 in Zoetermeer promotie naar de Overgangsklasse kan afdwingen. Daartoe volstaat een 2e overwinning en daarmee zou Heren 1 na 25 jaar een legendarisch huzarenstukje herhalen.

 

Mocht het zo zijn, dat Zoetermeer zaterdag met een zege het veld verlaat, dan verhuist dit hockeycircus zondag 11 juni weer naar Sportpark Adegeest in Voorschoten. De beslissende derde wedstrijd wordt in dat geval om 16.00 uur bij Forescate gespeeld en dat thuisvoordeel is natuurlijk van harte welkom. Als het tot een beslissingswedstrijd in Voorschoten komt, zal het sportpark ongetwijfeld weer stampvol zijn, want wie wil er niet bij zijn als er Voorschotnse hockeygeschiedenis kan worden geschreven? Daarbij verdient dit Forescate Heren 1 na een prachtig hockeyseizoen alle steun, want het is een ploeg die voor geweldige hockeymomenten heeft gezorgd. Nog 1 weekend alles uit de kast halen en dan zien we vanzelf wel of Forescate wordt beloond en of het volgend jaar in de overgangsklasse mag uitkomen.


Tekst:Jelle Raap
Foto’s: Oscar Kneib




 



 
 

terug naar vorige scherm